Gazeteci Delek koronavirüsü gün gün anlattı: Dinmeyen, sinir bozucu bir ağrı...

25 Ekim’de kendisinde semptomlar görüldüğünü bildiren gazeteci Alişer Delek yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: YouTube

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan gazeteci Alişer Delek, hastalığın kendisinde ne gibi değişikliklere yol açtığını gün gün anlattı.

Delek Twiter’dan başlattığı tweet akışında 25 Ekim’de semptomlarla tanıştığını ifade etti.

25 Ekim (İlk gün)

İlk gün gün içinde yorgunluk  ve vücudunda ağrılar hissettiğini kaydeden Delek, akşam saatlerine geldiğinde terlediğini bildirdi.

İlk günün gecesi Delek’in ateşi 38 dereceye kadar çıktı.

İkinci gün

Sabah saatlerinde evine yakın olduğu için bir hastaneye giden Delek, kendisine “Muayene etmeden test yok” denildiği ve  ayakta 40 dakika bekledikten sonra dayanamayarak başka kliniğe gittiğini anlattı.

“Önce hızlı test (antikor testi ya da kan testi olarak da biliniyor) yapıldı. 15 dakikada sonuç geldi, negatif. PCR da yaptırdık. Normalde aynı gün gelen sonuç yoğunluktan (İstanbul'u hali) ertesi gün geldi; pozitif...” diyen Delek, kısa süre içinde kendisine SMS ve Hayat Eve Sığar uygulamasından mesaj geldiğini ifade etti.

Birkaç saat içinde ilçe sağlık müdürlüğünden de arandığını ve filyasyon ekibinin 3 - 4 saat içinde geldiğini aktaran Delek, “Bana 10 gün evdekilere 14 gün izolasyon konuldu” dedi.

Delek kendisine verilen ilaçları da Twitter hesabından paylaştı:

Aynı gün ateşinin düştüğünü ve  36 - 37 arası olduğunu ifade eden Delek, “Tat az var, koku yok. Kolonya bile kokmuyor. Ağrılar geçmiyor” dedi.

Delek kullandığı bir ilacın mükemmel olduğunu ve etkisi azalınca ağrıların hastalığı hatırlattığını ifade etti.

“Temasım olanlara 14 gün zorunlu karantina”

Filyasyon ekibinin son bir haftada teması olduğu kişilerin bilgilerini aldığını, bilgilendirmenin ev halkının yüzüne söylendiğini diğerlerinin de adresine gidilip bilgilendirme yapılacağını aktaran Delek,. “Bana 10, temasım olanlara 14 gün zorunlu karantina...” bilgisini paylaştı.

3. gün

Delek üçüncü gün yaşadıklarını ise şu maddelerle paylaştı:

  • Gece ateş yoktu.
  • Koku ve tat hala yok.
  • Ağrılar arttı, özellikle baş ve bacaklarda fazla ağrı var.
  • Burun tıkanıklığı ilk defa başladı.

Aynı gün aile hekimi tarafından arandığını, ağrılarını söyleyince kullandığı bir ilacı 4'e çıkarabileceğini ifade ettiğini paylaşan Delek,  “Kontrol amaçlı yine arayacağını söyledi. Bir doktorla konuşmak iyi geldi. Ateş gün içinde 38'e çıktı. Titreme falan oldu. Ağrılar çok arttı. Dinmeyen, her yere eşit dağılan sinir bozucu bir ağrı…” diye yazdı.

Delek ayrıca ilacın saati yaklaştığında ağrılar arttığını, içince de hayata dönüldüğünü kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU