Yahudi akademisyen Finkelstein: Sosyal medyada "Holokost inkarı" yasağının hiçbir mantığı yok

Amerikalı profesör, bu iddianın yine "bir Holokost inkarcısı tarafından üniversitelerde öğretilmesi gerektiğini" söyledi

Norman Finkelstein yakın zamanda çıkan yasak kararıyla ilgili görüşlerini kaleme aldı (AFP)

Amerikalı akademisyen Norman Finkelstein, Facebook ve Twitter'ın Holokost'u (Yahudi soykırımı) inkar eden paylaşımları yasaklama kararını değerlendirdi.

Finkelstein kendi internet sitesinde yayımladığı ve birçok "ilerici yayın kuruluşu" tarafından reddedildiğini öne sürdüğü makalesinde, "Holokost inkarı fiili ya da potansiyel bir bulaşmaya yol açıyorsa o halde akademik kurumlarda öğrencileri aşılamaya yönelik dersler verilmesi gerekiyor" yorumunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yahudi akademisyen, "Hem Holokost inkarının öğretilmemesi gerektiğini hem de bunun açık ve mevcut bir tehlike oluşturduğunu iddia etmenin mantığa aykırı" olduğunu belirtti.

Finlekstein, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ve Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'nin "antisemitizmde ve Nazi Holokostuna dair cehaletteki küresel yükselişin Holokost inkarının bastırılmasını haklı çıkardığı iddiasını" ise mantıktan yoksun olarak nitelendirdi.

Amerikalı profesör, bu soykırımın inkarının tercihen yine "bir Holokost inkarcısı tarafından üniversitelerde öğretilmesi gerektiğini" de söyledi.

The Jewish Cronicle'ın haberine göre liberalizmin savunucusu John Stuart Mill tarafından ileri sürülen argümanlara gönderme yapan Finkelstein, "inanışları, özellikle de kesinlikle doğru olduğuna inanılanları bu tür saldırılara karşı güçlendirmek için karşıtçılığa tabi tutmanın en iyi uygulama olduğunu" savundu.



Independent Türkçe, The Jewish Cronicle

DAHA FAZLA HABER OKU