Philadelphia'daki protestolar ikinci gününde: Çok sayıda mağaza yağmalandı

Polis tarafından bir siyahinin daha öldürülmesi sonrası başlayan gösterilerde göstericiler ve polis arasında arbede yaşandı. Çok sayıda göstericinin yanı sıra 30 kadar polisin de yaralandığı kaydedildi

ABD’nin Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde, dün iki polisin elinde bıçak bulunduğu iddiasıyla bir siyahiyi 10 kurşun sıkarak öldürmesi sonrası başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

Şehrin batı bölgesinde bir araya gelen binlerce kişi, polis şiddetine tepki gösterdi.

Polis güvenlik önlemlerini artırırken, zaman zaman göstericilerle polis arasında arbede yaşanadı.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı ve bölgedeki birçok mağazanın yağmalandığı kaydedildi.

Gösterilerde yaşanan çatışmalarda çok sayıda göstericinin yanı sıra 30 kadar polisin de yaralandığı kaydedildi.

Ulusal Muhafızlar göreve çağrıldı

Pennsylvania Valisi Tom Wolf, yaptığı yazılı açıklamayla, olayları kontrol altına alabilmek için Ulusal Muhafızları göreve çağırdığını ve muhafızların 24 saat içinde bölgeye ulaşacağını belirtti.

Ne olmuştu?

Dün bir ihbar üzerine olay yerine giden polisler, elinde bıçak olduğu ve polislerin üzerine yürüdüğü belirtilen 27 yaşında Walter Wallace adlı siyahi genci 10 el ateş ederek öldürmüştü.

Wallace’ın babası Walter Wallace Sr, olaydan sonra yerel gazeteye yaptığı açıklamada, oğlunun akli sağlık sorunları yaşadığını ve bu nedenle ilaç kullandığını belirtmişti.

Baba Wallace, vücuduna 10 kurşun isabet eden oğlunun ikiz çocuk babası olduğunu belirterek "Niye şok tabancası kullanmadılar?" diye sormuştu.

Philadelphia Emniyet Müdürü Danielle Outlaw olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU