Koronavirüs havacılık sektörünü darmaduman etti: BK'de uçak üreticileri eylülde hiç sipariş alamadı

Temmuzdan eylüle kadar süren üçüncü çeyrekte şimdiye kadarki en düşük rakamlar görüldü

Salgın havacılık sektörünü olumsuz etkiledi (Reuters)

Ticaret organizasyonu ADS'nin sunduğu yeni veriler, koronavirüs pandemisinin havacılık sektörü üzerindeki yıkıcı etkisini ortaya koydu.

Birleşik Krallık'taki (BK) havacılık, savunma ve uzay sektörlerini temsil eden organizasyon, eylül ayında dünya genelinde hiç ticari uçak siparişi verilmediğini kaydetti.

Temmuz ayında 4, ağustos ayında da 9 siparişin verilmesinin ardından yaşanan bu durum, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 91,4'lük düşüşle en düşük rakamların kaydedildiği anlamına geliyor.

Bu siparişlerin çoğu daha küçük tek koridorlu uçaklar için gerçekleşirken, geniş gövdeli uçaklarla ilgili yalnızca üç sipariş verildi.

Üçüncü çeyrekte ticari uçak teslimatları da benzer şekilde düştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu zaman diliminde 135'i tek koridorlu ve sadece 38'i geniş gövdeli olmak üzere toplamda 173 uçak teslim edildi. ADS bu durumu, "son aylarda uzun mesafeli uluslararası seyahatlerdeki ve daha büyük ticari uçaklara yönelik talepteki düşüşle" ilişkilendirdi.

Eylül ayında uçak teslimatlarının sayısı bu yılın şubat ayındakine yakın bir seviyeye yükselirken yine de yılın bu zamanı için beklenen seviyelerin çok altında kaldı.

Kuruluş seyahat sektörünün toparlanmasını hızlandırmak için BK hükümetinin testleri hayata geçirmesi gerektiği yönündeki çağrılara destek verdi.

ADS CEO'su Paul Everitt şunları söyledi:

Havacılık endüstrileri, seyahat ederken hastalık bulaşma riskini son derece düşük hale getiren uçak tasarımının bir parçası olarak dayanıklı sağlık ve güvenlik önlemlerine yatırım yaptı. Tüketici güvenini artırmak ve gökyüzüne dönüşü teşvik etmek için uluslararası alanda birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

Yolcuların eve döndüklerinde karşılaştıkları karantina dönemi BK havacılığının toparlanmasının önündeki başlıca engellerden biri ve testler bunun azaltılmasında büyük rol oynayabilir. Hükümetin 14 günlük karantina süresinin kısaltılabilmesi için derhal bir test sistemini hayata geçirmesi gerekiyor. Böyle bir sistem, yolcular arasında güveni artırmayı sağlayıp karşılığında havacılık sektörlerini toparlanma yoluna sokacaktır.

Dünya genelinde bazı ülkeler, karantina uygulamak yerine varış anında test yapılmasını zaten kabul etmiş durumda.

Örneğin İtalya'da yolcuların önünde, seyahate çıkmadan önce test yaptırıp sonuçları varış yerinde gösterme ya da gidecekleri yere vardıklarında testten geçirilme gibi seçenekler bulunuyor.
 


Bazı İtalyan havalimanları tesislerde ücretsiz test imkanı sunarken, yolculardan ülkeye test tesisleri olmayan bir sınırdan veya aktarma merkezinden girmeleri durumunda sonuçları negatif gelene kadar karantinada kalmaları istenebiliyor.

BK hükümeti bir Küresel Seyahat Görev Gücü oluştururken, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps şu ana kadar karantina uygulaması yerine test yapılması çağrılarına karşı çıktı.

Shapps onun yerine çözüm olarak testle birlikte 7 günlük karantina süreci önerisinde bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU