Kılıçdaroğlu'ndan "Fransız mallarına boykot" açıklaması: Emine Hanım'ın çantasını sarayın bahçesinde yakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fransız mallarına boykot" çağrısını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın Fransız malı alacak hali mi kaldı?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, salgına karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Salgınla mücadelede parti ayrımının yapılmasının halka ve demokrasiye büyük zarar verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Toplumun bir kesimini ötekileştirmek doğru değildir.  bütün açıklamalarda da hükümete önerilerimizi söyledik. Biz, büyük bir sorumluluk içinde hareket ediyoruz" dedi.

"Koltuk için onurunu satan vali olmaz"

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'da düzenlenen Kovid-19 toplantısına davet edilmemesine tepki göstererek, "Ekrem bey benim oyumla değil, İstanbulluların oyu ile geldi. Ekrem bey bunlar Ak Partili bunlara hizmet götürmemeyim demedi" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Vali toplantı yapıyor ama İBB Başkanı davet edilmiyor. Bu, doğru ve ahlaki değil. İstanbul Valisi’ne şunu demek istiyorum. Senin arabanda Türk Bayrağı dalgalanıyor. Sen devleti temsil ediyorsun. Sen bayrağı kullanıyorsan bayrağın gereğini yapmak zorundasın. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda senin de başkanındır, sen de İstanbul'dasın. Bayrağın gereğini yapmıyorsan Ak Parti bayrağı takarsın, biz de anlarız ki sen Saray’ın talimatlarını yerine getiriyorsun.Valiler gerekçe uydurmaz, gerekçe uyduracak durumdaysan vali değilsin. Ben devletin valisiyim diyeceksin. Yeri geldiğinde büyükşehir belediye başkanına talimat vereceksin. Koltuk için onurunu satan vali olmaz. Korkan adamdan vali olmaz. Vali dediğin cesur olur.Bütün bunlar yapılırken bir şeye daha bakmak lazım. Devleti yönetenlerin geleceği görmesi lazım. Kovid-19 bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Herkes aşı peşinde, biz de aşı aldı 1,5 milyon doz. İngiltere 30 milyon doz aldı, bizde 1,5 milyon doz. Torpili bulan aşıyı kullanacak, yine olan garip gurebaya olacak.

"FETÖ'nün siyasi ayağının bir numarası devletin tepesinde oturuyor"

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, "FETÖ ile mücadele ediyoruz diyorlar. Külliyen yalan. Sen baklavacı buldun, pastacı buldun, bankacı buldun, asker buldun, nerede bunun siyasal ayağı?" dedi.

FETÖ ile ilgili MGK kararları ve MİT’in belgeleri olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Nedir bu FETÖ’nün siyasal ayağı? Devletin kılcal damarlarına FETÖ’nün unsurlarını yerleştirenlere FETÖ’nün siyasal ayağı denir.Bazen bir kararname çıkar, bazen bir atama yapılır, bazen bir kanun çıkar Danıştay toptan değişir. FETÖ’nün siyasal ayağından rahatsızlar. Çünkü FETÖ’nün siyasal ayağının bir numarası devletin en tepesinde oturduğunu herkes biliyor. 

"Bu resmen dalga geçmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya ziyareti sırasında serviş şoförleriyle arasındaki "çay" diyaloğuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Malatya’ya gittin. Servisçiler Odası Başkanı da Ak Partili. Kendisi bir müjde bekliyor. Erdoğan ise, 'Ne müjdesi, ben müjde verdim zaten' yanıtını veriyor. Başkan, senin kulağın duymuyor mu? Ne müjdesi vermiş, askıda ekmek uygulaması" dedi. 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Başkan 'Vallahi işsiz evimize ekmek götüremiyoruz' diyor. Erdoğan ise, 'Bu bana abartılı geldi, al bir keyif çayı iç' diyor. Bu resmen dalga geçmektir. Bu başkana seslenmek isterim. Sana ve bütün servisçilere 5 kuruş dahi para vermediler. Çünkü senin genel başkanının gözünde sosyal devlet diye bir devlet yok. 

"Emine Hanımın çantası var, Saray'ın bahçesinde yakın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesine yönelik çağrısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Beyefendi Fransız mallarını boykot edin diyor. Vatandaşın Fransız malı alacak hali mi kaldı? Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine Hanımın çantası var. Onu da Saray'ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin. Biz ülkelerin barış içinde yaşamalarını isteriz. Kavga zorunlu olmadıkça hiçbir zaman yarar getirmez. Dünyada yalnız kaldık" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU