Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'keyif çayı' tepkisi: Ekonomi keyif vermiyor, çay harareti alır açlığı gidermez

Erdoğan'ın bir esnafla yaptığı konuşmada kullandığı "Al bu keyif çayı. Bunu iç" ifadesine siyasilerden tepki geldi

Partisinin 7. Olağan Kongresi için Malatya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir esnafın "Evimize ekmek götüremiyoruz" demesi üzerine "Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi bana" demişti.

Erdoğan esnafın dertlerini anlatmaya devam etmesi üzerine "Al bu keyif çayı. Bunu iç" diyerek çay dağıtmıştı.

Bu hareket sonrası çok sayıda sosyal medya kullanıcı ve siyasi Erdoğan'a tepki gösterdi.

İşte sosyal medyada Erdoğan'ın ifadelerine tepki gösteren bazı siyasilerin paylaşımları:

CHP'li Muharrem İnce: Bu ülkede evine ekmek götüremeyen, geçinemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen milyonlar var. Sarayda abartılı yaşamına devam edenler 'yoklukta sabredin', 'ekmek yoksa çay var' diyor. Çay harareti alır, sefaleti değil." 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Vatandaşın derdiyle dertlenerek iktidar olanlar bugün vatandaşın derdiyle dalga geçiyor. Dolar 8 TL olmuş; bakan soruyor 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz?' Cumhurbaşkanı nasihat veriyor 'Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için!' Türkiye bu iktidarı hak etmiyor."

Sinan Oğan: "Dolar 8 lirayı geçmiş. Harareti bedava çay bile geçirmez... Tedbir almak için neyi bekliyorsunuz diyeceğim ama boşverin nasılsa dolarla maaş almıyoruz...!" 

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem: "Önümüzdeki ilk seçimin sonuçları açıklandığında demlikler dolacak, çok iyi bir keyif çayı içeceğiz."

HDP Milletvekili Garo Paylan: "Erdoğan 'keyif çayı' dağıtırken, dolar 8,05 TL oldu. Tek adam rejimiyle geçen her gün yoksullaşıyoruz!"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Karar gazetesine yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz hükümetin küçük ortağı 'askıda ekmek' kampanyası başlattı. Fakat dün bir vatandaş sıkıntısını dile getirince Erdoğan 'Abartıyorsun diyerek 'keyif çayı iç' diyor. Hangisine inanacağız... Bu nasıl bir çelişki?" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi de hazırladığı bir videoda ekonomiyle ilgili Erdoğan'ın konuşmalarına ve haberlerden kesitlere yer verilirken döviz kurundaki yükselişe dikkat çekti.

Hazırlanan videoda Erdoğan'ın 'keyif çayı' sözlerine atıfta bulunarak "Ekonomi keyif vermiyor" denildi.

 

Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU