Akit yazarı: Brunson sanki Trump telefon edince bırakıldı

"Solcu televizyonların akşamki haber bültenlerine baktım. Bir tanesinde bile, 'Helal be Tayyip. Bu günleri gördük ya, artık ölsek de gam yemeyiz' diyenini duymadık"

Fotoğraf: Reuters

Akit yazarı Ali Karahsanoğlu, Türkiye'de "darbe girişimine yardımcı olmak" suçlamasıyla tutuklanan ve hakkında müebbet hapis istenen, 2018'de serbest bırakılan din adamı Andrew Brunson'ın ABD Başkanı Donald Turmp’ın telefonuyla salıverilmediğini söyledi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün ABD’ye yönelik olarak söylediği sözleri hatırlattı:

Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor ve diyor ki ‘Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye’de yeri gelirse yaptırım uygularız.’ Ya sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin ya. Yaptırımın neyse geç kalma yap.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu, yazısının devamında muhalif medyaya Erdoğan'ın bu ifadelerin övmemelerini gerekçe göstererek şunları söyledi:

Rahip Brunson’ın 2 yıla yakın cezaevinde tutulduğunu gözlerden kaçırıp, sanki 2 gün cezaevine konulup, Trump telefon edince bırakılmış gibi izlenim veren yalancı solcular..

Şimdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu resti sonrasında, yıllardır rantını yedikleri Deniz Gezmiş’in ABD karşıtı mücadelesinin hatırına, “Helal olsun Tayyip Erdoğan’a. Deniz Gezmiş bir afiş astı. Sıradan bir öğrenci olarak ABD’ye rest çekti.. Ama Erdoğan, cumhurbaşkanı koltuğunda iken, afişle falan değil, tüm dünyanın izlediği bir parti kongresinde, bu meydan okumasını yaptı. Helal olsun. Arkandayız Erdoğan” demeleri gerekir iken..

Baktım, dünkü tüm solcu internet sitelerine.

Dün merakla izledim, solcu televizyonların akşamki haber bültenlerine.

Bir tanesinde bile, “Helal be Tayyip. Bu günleri gördük ya, artık ölsek de gam yemeyiz” diyenini duymadık..

Helal olsun denilmiyor da, en azından, “Meydan okudu, rest çekti” türünden bir başlık var mı?

Cumhriyet, T24, odaTV, ABC, Sözcü, sol Haber’e de baktığını söyleyen Karahasanoğlu, şöyle yazdı:

En uçta olması gereken habersol’dan aktarıyorum, diğerlerini siz tahmin edin:  “Erdoğan bazı ABD’lilerin Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nı arayarak Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını söylediğini belirterek ‘Yaptırımın neyse geç kalma’ dedi.” Abi bu ne? Bu ne ya..  Ülkenizin cumhurbaşkanı, dünyanın patronu olduğu iddia edilen ABD’ye rest çekiyor..  Meydan okuyor.. Siz, “Dedi. Erdoğan.. Bazı ABD’lilerin..” ile olayı geçiştirmeye çalışıyorsunuz.. Hani yakındır, o ahlaksız ABD’liler, gerçekten bir yaptırım uygulamasına geçecek olursa, işte o zaman göreceğiz buradakilerin ABD uşaklığını.. “Türkiye’yi bitirecek yaptırım” diye manşet atmazlarsa.. Ben de ne olayım!

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU