Erbaş'tan Fransa'ya "karikatür" tepkisi: İslam düşmanlığının resmi makamlarca desteklendiğinin bir göstergesidir

Diyanet İşleri Başkanı ERBAŞ, Fransa'da Hz. Muhammed'in karikatürlerinin kamu binalarına yansıtılmasına tepki göstererek, uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulundu

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransa’da kamu binalarına Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri asılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erbaş, Fransa'da yapılan söz konusu hareketi, "İslam düşmanlığının resmi makamlarca desteklenmesi" olarak niteledi.

Erbaş şunları kaydetti:

Mevlid-i Nebi haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i resmeden hakaret dolu karikatürlerin Fransa’daki kamu binalarına yansıtılması, İslam düşmanlığının resmi makamlarca desteklendiğini gözler önüne sermiştir.

Peygamberimiz(s.a.s)‘e,Müslümanlara ve kutsallarımıza karşı gösterilen bu tutum hiçbir şekilde kabul edilemez.Öfke ve nefret dolu bir davranışla İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum.

Ne olmuştu?

Geçen hafta Paris'te, öğretmen olduğu öğrenilen bir kişi boğazı kesilerek öldürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğretmeni öldürenin kişinin Rusya vatandaşı bir Müslüman olduğu ve öğretmenin öğrencilerine Hz.Muhammed'in karikatürlerini gösterdiği için öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Bu olaydan sonra Fransa'da birçok Müslüman STK'da denetimler başlatılmış, Macron ise ülkede İslamcı örgütlerle mücadele edeceklerini açıklamıştı.

Dün ise, Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed karikatürleri, Fransa'da devlet dairelerine yansıtılmıştı.

Bu duruma tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Macron denilen zatın, İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten 1 yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU