Sağlık Bakanı Koca: Salgın Anadolu'da ikinci zirve döneminde

Koca, salgınla ilgili "Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz" açıklaması yaptı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde açıklamalarda bulundu.

Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Anadolu'da ikinci zirve döneminde olduğunu bildirdi ve "Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz" dedi. 

"Mecburiyetlerimiz dışında evimizde kalalım"

"Her şeyden önce, dışarıda geçirdiğimiz zamanı asgari düzeye indirmeliyiz" diyen Sağlık Bakanı Koca, "İşimiz, mecburiyetlerimiz dışında evimizde kalalım" ifadelerini kullandı.

Kış uyarısı

Kış ayları konusunda uyarıda bulunan Koca, "Tedbire boş verip, seyri kendi halinde bırakırsak, kapalı ortamların da etkisiyle, kış hepimiz için bir yenilgi dönemi olur" diye konuşarak şöyle devam etti: 

Salgınla mücadelede halen, tedbirlerden daha güçlü silahımız yok. Biliyoruz ki bu mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılamaz, yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu ise ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür.

Grip aşısı

Koca, grip aşısı konusunda, "Geçen yıla göre en az iki kat oranında aşının tedarik ediliyor olduğunu, bunu üç milyon, hatta daha fazlasına çıkartmak için gayret içinde olduğumuzu söylemek istiyorum" açıklamasında bulundu.

Aralık ayını işaret etti

"Türkiye'de yan etkisi az olan aşıyı uygulamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullanan Koca, "Muhtemelen aralıkta 5 milyon gibi bir aşılamayı yapabiliriz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU