Öztrak’tan İnce’ye fotoğraf yanıtı

İnce, Gazeteci Bekir Coşkun'un cenaze törenine ilişkin CHP'nin internet sitesinde yayınlanan fotoğrafta kendisine yer verilmemesine tepki göstermişti. Öztrak’tan bu tepkiye yanıt geldi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin gazeteci Bekir Coşkun'un cenaze töreninin ardından CHP'nin internet sitesinde yayınlanan fotoğrafa ilişkin, "Fotoğrafta bile beni kesen, acaba Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde bana oy vermiş midir, çok merak ediyorum" sözlerine yanıt verdi.

Öztrak, “Ben sordum, bu kesilmiş olan bir resim değil, bu o açıdan çekilmiş olan bir resim. Dolayısıyla Genel Başkanın ve etrafının o hali gözüküyor” dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

"Sayın Muharrem İnce gazeteci Bekir Coşkun'un cenazesinde Sayın Kılıçdaroğlu ile yan yana olduğu fotoğrafın kesilmesi ile ilgili 'partide bölücü kimmiş herkes gördü yorumunu' yaptı. Bu açıklamaya ilişkin değerlendirmeniz hedir?" sorusu üzerine Öztrak, camide çekilen bir fotoğraf ve video olduğunu belirtti.

489316-781826824.jpg
İnce'nin tepki gösterdiği fotoğraf, CHP'nin internet sitesinde yer almıştı.


Öztrak,  şöyle konuştu:

Eğer hakikaten buradan bir bölücülük, niza çıkarılmak isteniyorsa aynı durumun videoda da olması gerekir. Ben sordum, bu kesilmiş olan bir resim değil, bu o açıdan çekilmiş olan bir resim. Dolayısıyla Genel Başkanın ve etrafının o hali gözüküyor. Videoda ise etrafındaki diğer kimselerin de resimleri ortada. Ben bunu bir eleştiri fırsatı olarak görüp partiyi eleştirmeyi doğru bulmuyorum.

Ne olmuştu?

Sivas'tan 4 Eylül'de başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi" programı kapsamında Kocaeli’ye giden İnce, bir gazetecinin, "İYİ Parti'yi ve CHP'yi birileri karıştırmak mı istiyor" sorusuna şu yanıtı vermişti:

En son değerli bir gazeteci ağabeyimizin cenazesine gittik. Sayın Genel Başkan'la yan yanayız. CHP'nin internet sitesinden fotoğraf yayınlıyorsun, cumhurbaşkanı adayı olmuş, 5 dönem milletvekilliği yapmış, gençlik kollarından bu yana hizmet etmiş adamın fotoğrafını kesiyorsun. Bunu sen yapıyorsun, kendini tartıştırıyorsun. Yani fotoğrafta bile beni kesen, acaba cumhurbaşkanlığı seçiminde bana oy vermiş midir, çok merak ediyorum. Yani böyle bir anlayış acaba cumhurbaşkanlığı seçim gecesinde kazanmamı istemiş midir, fotoğrafı kesen kişi oy vermiş midir, hangi yalanları uydurmuştur acaba? O fotoğrafı kesen, talimatı veren kişilere teşekkür ediyorum. Neden biliyor musunuz? Partide bölücünün kim olduğunu gösterdikleri için. Kimmiş bölücü? Bizim bir şey yaptığımız yok. Biz memleket hareketinin evlatları olarak bu toprağın insanları olarak karış karış Türkiye'yi dolaşıyoruz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU