Trump'a karşı milyonlarca dolar toplayan Cher, Biden'ın mitinglerine de katılacak

Pop Tanrıçası bu hafta sonu kampanya duraklarında eski başkan yardımcısına destek verecek

Cher, 2016'da Hillary Clinton'ın kampanyasına da aktif destek vermişti (Reuters)

Cher Donald Trump'tan sonraki hayata inanıyor.

Eski başkan yardımcısının kampanyasına göre, Pop Tanrıçası Joe Biden'a destek vermek için bu hafta sonu Arizona ve Nevada'ya gidiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkanı sözünü sakınmadan eleştiren isimlerden biri olan şarkıcı ve aktrisin ABD'nin Trump yönetiminde bölünmüş bir evde yaşadığına inandığı açık.

Daha önce, özel konuk olduğu LGBT temalı bir girişim de dahil olmak üzere Biden için sanal bağış toplama etkinliklerine katılmıştı. Söz konusu etkinlikte 2 milyon dolardan (yaklaşık 15,9 milyon TL) fazla bağış toplanmıştı.

Pazartesi paylaştığı ve "BIDEN HARRIS adına Nevada & Arizona'ya gidiyorum" ifadelerini kullandığı tweet'le gerçekten yapmak istediği şeyin Biden'ın adaylığına destek toplamak olduğu görülüyor.

Demokrat Parti, 2016'da Hillary Clinton için de kampanya yürüten ve Provincetown, Massachusetts'teki bir bağış toplama etkinliğinde Trump için "lanet olası bir aptal" diyen Cher'in tabandan para toplama konusunda hayli kabiliyetli olduğunu keşfetmişti.

Biden'ın kampanyası perşembe yaptığı açıklamada "Bu hafta sonu, ödüllü şarkıcı ve aktris Cher, Joe Biden ve Kamala Harris adına kampanyaya katılmak için Nevada ve Arizona'ya gidecek" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Cher'in cumartesi günü kısa süre önce "Classic Cher" adıyla bilinen üçüncü konser serisini gerçekleştirdiği Las Vegas'ı ziyaret edeceği belirtildi.

Ardından pazar günü şarkıcının Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen "Here We Go Again" turnesi kapsamında 5 yıldır şehirdeki ilk büyük konsere ev sahipliği yapacağı Phoenix'e gitmesi planlanıyor.

Aktris Kerry Washington ve eşi Nnamdi Asomugha da cuma günü Arizona'daki Maricopa kasabasında eski başkan yardımcısının kampanyası adına seçmenlerle konuşacak.

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU