Almanya'da camiye İslam karşıtı mektup gönderildi

Hakaret ve küfür içeren İslam karşıtı mektupta ayrıca çeşitli görseller kullanılarak Müslümanlar aleyhine nefret söylemlerine yer verildi

Fotoğraf: AA

Almanya'nın Hamburg kentindeki Yeni Beyazıt Camisi'ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Müslümanlara ve İslamiyet'e hakaret içeren mektup gönderildi.

Hakaret ve küfür içeren İslam karşıtı mektupta ayrıca çeşitli görsel ve fotoğraflar kullanılarak Müslümanlar aleyhine nefret söylemlerine yer verildi.

Caminin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, söz konusu mektup kınanarak gönderen kişi ya da kişilere yönelik, "Burası sizin ülkeniz değil, bizim ülkemiz. Biz burada yaşıyoruz ve burada kalıcıyız, buna alışın" denildi.

20201023_2_44983810_59133249.jpg
Fotoğraf: AA

 

İslam karşıtı mektup cami cemaatinin yanı sıra sosyal medyada da büyük tepki çekti. Yapılan yorumlarda Almanya'da aslında ırkçıların azınlıkta olduğu, tüm insanların eşit olduğu ve herkesin dinine saygı duyulması gerektiği gibi sözler yer aldı.

Almanya’da son dönemde camilere yönelik saldırılar

Geçtiğimiz hafta da Almanya’nın Bavyera eyaletinin Münchberg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camii’nin giriş kapısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırılmış, Münchberg DİTİB Mimar Sinan Camii yönetiminin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

almanya-cami-saldiri-ihaa_16_9_1578159679.jpg
Mimar Sinan Camii’nin giriş kapısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldı / Fotoğraf: İHA

 

15 Ekim tarihinde de Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan Itzehoe şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ulu Camii’ne kundaklama girişiminde bulunulmuş, caminin ana giriş kapısı ateşe verilmişti.

kundak.jpg
Ulu Camii'nin ateşe verilen kapısı / Fotoğraf: İHA

 

Tepki çeken cami baskını

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesinde yer alan Mevlana Camisi ve çevresindeki bazı iş yerlerine, Alman devletinin verdiği koronavirüs yardımlarından usulsüz yere faydalandıkları şüphesi ile çarşamba sabahı polis baskını düzenlenmişti.

Polislerin postalları ile camiye girmesi Almanya’da yaşayan Müslüman cemaatin tepkisini çekerken, Dışişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da baskına tepki göstermişti.

Erbaş,  “Mevlana Camii’ne sabah namazı vaktinde Alman polisleri tarafından yapılan baskında hassasiyetlerimiz ve kutsallarımız hiçe sayılmıştır. Bu nefret dolu tutumu şiddetle kınıyorum” derken, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ise, "Bu çirkin eylemle ibadet yerlerinin kutsallığına gösterilmesi gereken hassasiyet hiçe sayılmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

tdc.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU