Başakşehir Başkanı Gümüşdağ: Azerbaycan ve Karabağlı can kardeşlerimizi burada ağırlamaktan onur duyacağız

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Azerbaycan kulübü Karabağ'ın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı Villarreal maçında Karabağ'a sahalarına açacaklarını ve bundan onur duyacaklarını söyledi

Göksel Gümüşdağ / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Karabağ'ın, Villarreal ile oynayacakları maçı sahalarında oynamak için başvuruda bulunduğunu ve bunun UEFA tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Dün kulübe geldiğinde kulübün CEO'su Mustafa Eröğüt'ün kendisine UEFA'nın Karabağ Kulübü'ne Azerbaycan'da maç oynatmaya müsade etmediğini aktardığını söyleyen Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı:

Farklı farklı ülkelerde oynayabilirsiniz diye önerilerde bulunduklarını söyledi. Önerilen ülkeler içerisinde Türkiye de var. Onlar da UEFA ve kulüp onay verirse Türkiye'de Başakşehir Kulübü'nde oynamak istedikleri talebinde bulunmuşlar. Ben de kulübümüzün CEO'suna şunu ilettim, Azerbaycan ve Karabağlı can kardeşlerimizin hepsini burada ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız.

"Biz hep şu duyguyu yaşarız, iki devlet tek millet" sözünü kullanan Gümüşdağ, dostluklar ve kardeşliklerin zor günde belli olacağını belirterek, şöyle konuştu:

Biz stadımızı da kulübümüzü de hatta evimizi bile açarız. Hemen arkadaşlara da gerekli açıklamayı yaptım, 'Hemen irtibat kurun, bizden en ufak olumsuz bir durum yok, hazırız' dedim. Hemen UEFA'ya bildirmişler, UEFA da bize bildirdi, onayını verdiler. Karabağ'ın üç maçı var, baktığınızda önümüzdeki hafta çarşamba günü Paris Saint Germain ile maçımız var. Bir gün sonrası Karabağ'ın da Villarreal ile maçı var. Zeminde endişe olur gibi şeyleri bile düşünmedik, hiç böyle bir şeyi konuşmaya bile gerek yok. Biz en iyi şekilde, evimizde ağırlamaya hazırız. 

"Azerbaycan can kardeşlerimizi, Karabağ kulübünü, başkanıyla yönetimiyle hepsini burada en iyi şekilde ağırlayacağız" diyen Gümüşdağ, sözlerini şöyle noktaladı:

Hemen onayını verdik. Hatta biz 3 maç onay verdik, zannediyorum UEFA bir maça onay verdi. Eğer diğer maçlara da UEFA onay verirse burada kendi evindeymiş gibi oynayacaklar. Karabağ'ı kendi stadındaymış gibi ağırlayacağız.

Ne olmuştu?

UEFA, Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Ermenistan ve Azerbaycan'da oynanacak kulüp ve milli olmak üzere tüm uluslararası müsabakaları ikinci bir karara kadar askıya almıştı.

Karabağ Futbol Kulübü'nün sportif direktörü Emrah Çelikel, UEFA'nın Karabağ'ın iç saha maçları için şimdilik Macaristan, Polonya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin önerildiğini aktararak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz de UEFA'ya alternatifler sunacağız. Bunların arasında Türkiye de var. Tercihimiz maçların Türkiye'de oynanması.

Karabağ Kulübü Basın Sözcüsü Nurlan İbrahimov ise son kararı UEFA'nın vereceğini belirterek, şöyle konuşmuştu:

Biz karşılaşmaların kardeş ülke Türkiye'de oynanmasını istiyoruz.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda yer alan Karabağ, ilk iç saha maçını 29 Ekim'de İspanya'nın Villarreal takımı ile yapacak. 

Karabağ'ın gruptaki diğer rakipleri ise Demir Grup Sivasspor ile İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU