Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Karabağ" açıklaması: Türkiye'nin en az Rusya kadar görüşmelerde yer alma hakkı var

S-400 füzelerinin test aşamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Amerika'nın yaklaşımı bizi bağlamaz. Kalkıp bunu Amerika'ya soracak değiliz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Libya'daki ateşkes anlaşması aslında en üst düzeyde yapılmış bir ateşkes değil, daha alt düzeyde. Bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek. 3 ay içinde Vagner gibi paralı askerlerin oradan çekilmesi ne denli sağlıklıdır, onu da bilmiyoruz.

Bizim bildiğimiz böyle bir anlaşmanın adımlarının atılmış olduğudur. Darbeci Hafter tarafından bir temsilci bulunuyor. Sarrac tarafından bir komutan bulunuyor. Güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil. Aynen Azerbaycan-Ermenistan arasında Ermeniler sözlerinde durdular mı? Oralarda da yine ateşkes adımı atıldı, gece saat 00:00 itibarıyla başlayacak dendiği halde bunlar yapılmadı. Temenni ederim ki bu böyle olmaz, ateşkes kararına uyulur.

Şu an itibarıyla gerçekten İstanbul koronavirüs salgınında hemen hemen en önde gelen illerimizden. Bu konuda bu mücedeleyi başta yazılı görsel medya olmak üzere yoğun bir şekilde sürdürmek lazım. Maske, mesafe ve hijyen. Bunlara hassasiyetle sarılmamız lazım.

Bir de toplu mekanlardan ciddi manada kaçınmak gerekiyor. Bu toplu mekanlarda bulunmak, buralarda virüsün çok daha seri bir şekilde yaygınlaşmasını sağlıyor. Buna kendi evlerimiz de dahil. Bu hassasiyeti gösterelim ki, korunmamız vs. bunlara da dikkat edelim. Kendimize dikkat etme noktasındayız. Şu anda Sağlık Bakanımız değişik illeri dolaşıyor. Oralarda ne gibi tedbirler alacağız, bunları yaygınlaştıracağız, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bilim Kurulu'ndan ne gibi tedbirler bildirilecek, ona göre adımlarımızı atacağız. 

Türkiye de en az Rusya kadar burada barış için yer almak hakkının olduğuna inaniyorum. Minsk-AGİT ortaklığında Türkiye'nin de AGİT'ten dolayı yeri var. Azerbaycan haklı talebini ortaya koyuyor. Ermenistan Rusya'yı teklif ediyorsa biz de Türkiye'yi teklif ediyoruz diyor. 

S-400 testleri yapılıyor. Amerika'nın yaklaşımı bizi bağlamaz. Kalkıp bunu Amerika'ya soracak değiliz. Sadece S-400 değil, birçok hafif-orta-ağır silahlar var. Amerika'dan aldığımız silahlar da var. Bunların testini de yapmayı sürdürüyoruz. Yunanistan'da S-300'ler var, kullanıyor. Biz kararlıyız, yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU