Koray Aydın: Aytun'cuğum, yalancı ve etkisiz elemansın; işim yok seninle mi uğraşacağım?

"Partideki odana gelmezsin, seçildiğin günden beri İzmir’deki seçim bölgesindeki ilçelere dahi gitmedin"

Fotoğraflar: AA

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'nda ‘oy verilmeyecekler’ listesi hazırladığı iddiasıyla bazı partililerin hedefi olan Teşkilat Başkanı Koray Aydın eleştirilere yanıt verdi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Koray Aydın, liste hazırlamadığını belirtti ve partisinin İzmir milletvekili Aytun Çıray’a sert ifadelerle yüklendi.

Sarıkaya'ya “Sen yılların siyaseti takip eden gazetecisin, Koray Aydın liste çıkarsa böyle bir liste mi çıkarırdı? Liste çıkarmadım…” diyen Aydın, şu ifadeleri kullandı:

Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi. Ama bu kongrede ben liste çıkarmadım.

Tartışma yaratan listeyi il başkanlarının hazırladığını ifade eden Aydın, “Çarşaf liste dediğiniz zaten böyle bir yarışın sonucudur. Şuna oy verme buna oy ver denilir ki oraya girebilsin. Bazı iller bunu yazılı yapmışlar ama acemilik yapmışlar. Zaten ben organize etsem o liste öyle olmazdı ki; çünkü Ümit Özdağ’ın, İsmail Koncuk’un aday olmadığını biliyorum. Bunları bilip niye öyle bir liste yapayım ki, o kadar acemi bir adam mıyım?” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aydın, dün Cumhuriyet’e verdiği söyleşide “Eğer ortada İYİ Parti’ye bir operasyon varsa bunu ‘Aşağıdaki listedekiler seçilmeyecek’ diyerek kara listeyi çıkaranlar, onu organize edenler başlatmıştır” ifadesiyle kendisini hedef alan Çıray’a da sert çıktı

Sen bunun kongresine gitmemişsin, telefonuna çıkmamışsın, ayağına gelmemişsin. Aytun’cuğum sen bu kongreyi nasıl alacaktın yani? Partideki odana gelmezsin, seçildiğin günden beri İzmir’deki seçim bölgesindeki ilçelere dahi gitmedin. Adamlar feveran halinde. Kimsenin telefonuna çıkmıyorsun, medya üzerinden siyasal zemin hazırlıyorsun. Bu delege bunları biliyor, görüyor… Sonra diyor ki Koray Aydın oyun kurdu; işim yok da bir de seninle mi uğraşacağım? Seni tanıyorum zaten. Senin için oyun kurmama gerek yok, etkisiz elemansın ve yalan konuşuyorsun. ‘Millet İttifakını ben kurdum’ diyorsun. Bu ittifakı kuran Meral Akşener. Hakkaniyet denilen bir şey var…

Aydın, partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında da şunları söyledi:

Aşağıdan yukarı doğru demokratik haklar kullanarak gelen ve özgüne dayanan yapı çıktı ortaya. Seçilemeyenler il kongrelerinde kazanamayanlardır. Şimdi Ümit Özdağ ‘aday olmadım’ diyor; olmadın mı, olamadın mı? Olamadın... Çünkü İstanbul’da taraf oldun kaybettin, FETÖ’cü diye suçladın seçilen adayı. Bursa’daki adayı da yine FETÖ’cü diye suçladın o da kazandı seçimi. Yine Ankara’da, Antalya’da aday çıkardın, kaybettin; her yerde kaybettin.

Ne olmuştu?

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultay’da dağıtılan “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinde, partinin önemli isimlerinin yer aldığı görülmüştü. Listede, milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel Feridun Bahşi, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler bulunuyordu.

Partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na aday bile olmadığını belirten İsmail Koncuk’un “Koltuk onların, adamlık bizim olsun” sözleriyle başlattığı tartışma giderek alevlenmişti.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU