Bakan Koca: Salgın tüm ülkede tekrar tırmanışa geçti

Ülke genelinde salgının tekrar yükselmeye başladığını belirten Koca, "Salgın bize şunu öğretti ki; virüsün yayılması daha fazla insanın hasta olması değil tüm hayatın sekteye uğramasıdır" dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği'nde ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Salgınla mücadelede şu an tedbirlerden daha güçlü bir silah olmadığını vurgulayan Koca, "Biliyoruz ki böyle bir mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılmaz. Yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu da ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür. Şehir şehir dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz" dedi.

"Salgın tüm ülkede tırmanışa geçti"

Koronavirüs salgınının tüm ülkede yeniden tırmanışa geçtiğini belirten Koca, "Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Salgın bize şunu öğretti ki virüsün yayılması sadece daha fazla sayıda insanımızın hasta olması değil, tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Bu nedenle salgına karşı verilen mücadele bütün hayatı koruma mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, İstanbul'da salgın vakalarının çok yüksek olduğunu anımsatarak şunları kaydetti:

83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbullulara kurallara uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla İstanbul'da olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bu çarşamba Bilim Kurulu toplantımızı da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerden denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU