İmamoğlu'ndan Kavuncu açıklaması: İyi insanlar bazen iftiraya uğrarlar

İmamoğlu, FETÖ'cü olmakla itham edilen Kavuncu için "Çok düzgün, karakterli bir siyaset yapma anlayışı olan bir dostumuz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medyascope TV'de Ruşen Çakır'ın programına katıldı.

İmamoğlu programda İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın FETÖ mensubu imasında bulunduğu İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu ile görüştüğünü açıkladı. 

Özdağ'ın açıklamarına ilişkin "Böyle iyi insanlar bazen iftiraya uğrarlar. Siyasette bu var" ifadelerini kullanan İmamoğlu kendisinin de iftiraya uğradığını söyledi.

İmamoğlu "İnanın ben uğradığım iftira sayısını unuttum. Nelere benzetilmedim ki? Bunu dönem dönem kendi partimden insanlardan da yaşadım farklı zaman dilimlerinde" diye konuştu.

İmamoğlu üzülmemesini söylediğini Kavuncu'nun da "Hiç üzülmedim, kendimi biliyorum" dediğini aktardı.

İmamoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Benim gerçekten yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğum, tanımaktan da keyif aldığım, farklı siyasi partilerde olsak da gerçekten dünyaya ve ülkemize aynı pencereden büyük oranda bakabildiğim bir insanla tanışmış olmanın büyük keyfini yaşadım. Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e bana böyle bir siyasi yoldaş verdikleri için teşekkür bile ettim birkaç kez. Çok düzgün, karakterli bir siyaset yapma anlayışı olan bir dostumuz. Hukuki mücadelesini vereceği konusunda kararlılık gösteriyor. Allah herkesi iftiradan korusun.

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ katıldığı bir televizyon programında partisinin il başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ'cü suçlamasında bulunmuştu.

Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunan Kavuncu, "Siyasi kariyerinde umduğunu bulamayan şüphelinin, kendince gündeme gelmek ve buradan siyasi bir rant elde edebilme saikiyle son yılların en iğrenç, en aşağılık davranış biçimlerinden biri olan “önüne geleni FETÖCÜ ilan etme” kervanına katılacak kadar alçalmış olması şüpheli açısından en hafif tabirle çok hazin bir durumdur. Bu kapsamda, şüphelinin her şeyden önce kamu vicdanı nezdinde çoktan mahkûm edildiğini görmekten memnuniyet duymaktayım. Ancak bu yeterli değildir; şüphelinin yoğun kast içerisinde işlediği bu suçun hesabını Türk yargısı önünde de vermesi gerekmektedir" diye konuşmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya ilişkin "Biz partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, Medyascope

DAHA FAZLA HABER OKU