Mikel Arteta'dan Mesut Özil yorumu: Vicdanım çok rahat çünkü ona her zaman adil davrandım

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Mesut Özil'le ilgili verdiği kararların arkasında olduğunu belirtti

Mesut Özil - Mikel Arteta / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in teknik direktörü Mikel Arteta, UEFA Avrupa Ligi'nde Rapid Wien ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Mesut Özil'in Premier Lig'de kadro dışı bırakılmasının ardından yaptığı paylaşımla ilgili düşünceleri sorulan Arteta, şu yanıtı verdi:

Herkes düşüncelerini paylaşmakta özgür. Benim tarafımdan söyleyebileceğim tek şey, bu kararın tamamen futbol içi bir karar olduğu. Vicdanım çok rahat çünkü ona her zaman adil davrandım. Kendisiyle iletişimim hep iyiydi ve karşılıklı beklentilerimizin farkındaydık.

Mesut Özil dışında iki oyuncuyu daha kadro dışı bıraktığını ve bu durumun ortaya çıkmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Arteta, şöyle konuştu:

Üç oyuncuyu kadro dışında bıraktığım için üzgünüm. Bundan kimse memnun olmaz ama verdiğim kararın arkasındayım. Bu kulübe geldiğim günden beri Mesut'a çok açık oldum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


İspanyol çalıştırıcı, Mesut Özil'in kadro dışı bırakılması kararının yıllık ücretinde indirim talebinin reddedilmesiyle ilgisi olup olmadığı yönündeki soruya ise şu cevapı verdi:

Ben oyuncularımdan maksimum verimi almakla yükümlüyüm. Kararımın herhangi bir davranışla veya maaş kesintisi konusuyla bir ilgisi yok. Eğer suçlanacak biri varsa o da bu kararı veren kişi olarak, benim. Ben takımım adına en iyi Mesut'u istedim. Bazı zamanlar buna çok yaklaştı ama bunu yapamayınca bu kararı almak durumunda kaldım.

Mesut Özil, 8 Ekim'de Londra ekibinin UEFA Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmemiş, ardından da 25 kişilik Premier Lig kadrosundan çıkarılmıştı.

 

 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özil, şu ifadeleri kullanmıştı:

2018'de yeni sözleşme imzalarken sevdiğim kulüp Arsenal'a bağlılığımı gösterdim ancak bunun karşılığının olmaması beni üzdü. Artık öğrendim ki sadakat bugünlerde zor bulunan bir şey. 

Doğru yolda ilerliyorduk. Kendi performansım da gerçekten iyi seviyedeydi ancak işler bir anda tekrar değişti ve Arsenal için oynamama izin verilmedi.

 Ne olursa olsun takıma dönmek için mücadelemi sürdüreceğim ve Arsenal'daki 8. sezonumun böyle bitmesine izin vermeyeceğim.

32 yaşındaki oyuncu, ocak ayına kadar lig maçlarında forma giyemeyecek. 

Son kararla birlikte Mesut Özil'in kulüpte kalıp kalmayacağı konusu belirsizliğini koruyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU