Hıncal Uluç’tan Ahmet Hakan’a: Bilmediğin konuları yazma

“Moda dediğimiz şey işte bu Ahmet!”

Fotoğraflar: AA

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, dünyanın en prestijli markalarından birisi olarak gösterilen Gucci’nin yırtılmış gibi desen verilen çorap tasarımını eleştiren Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ı “Bilmediğin konularda yazma” diyerek eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluç, bugünkü köşe yazısında Ahmet Hakan’a yönelik olarak şu satırları kaleme aldı:

Ahmet Hakan mayosunun altında sadece iki bacağı görünen bir mankenin belden aşağı resmini basmış. Bacaklardaki çoraplar yırtık. Bizim çocukluğumuzda, yırtık değil, kaçık çorap bile ayıptı ve daha naylon çorap icat edilmediği için, hemen her mahallede "Çorap örücü" esnaflar oluşmuştu. Çorabın koncundan ipek teller çeker, onlarla kaçığı bir çeşit by-pass ederlerdi.

Annemin çoraplarını en az haftada bir örücüye götürürdüm, Bandırma'da, Kilis'te.. Ahmet'in köşesindeki çorap Gucci'ninmiş oysa.. Dünyanın en pahalı markalarından Gucci, "Yırtık çorap modası" sunmuş dünyaya. Vitrin fiyatına 1300 lira demiş.. Ahmet Hakan cinlik (!) yapıyor.. "Şimdi semt pazarına gidip 3 liraya aldıkları çorabı yırtık pırtık yapsalar, Gucci'ye amma gol olur ha!." Gol asıl sana oldu Ahmet Hakan dostum. Bilmediğin konuları yazma..

"Yırtık pırtık blucin/ Haydi gidelim parka" şarkısı dillere düşeli 40 yıl oluyor.. Ve senin dediğin blucinler, semt pazarında beş liraya satılırken, ben yeğenlerim Önder ve Zeynep'e "Hadi size yeni yıl hediyesi alalım. Siz seçin" diyeli de nerdeyse çeyrek asır.. Beni Diesel mağazasına götürdüler ve en aşınmış, en yırtılmış birer cin seçtiler ki, eşek yükü ile para ödedim. Sonra bir maç için Moskova'ya gittim ki, en pahalı cadde üzerinde, basket sahası büyüklüğünde Diesel mağazası. Kapısında Rus gençleri vitrindeki "Yırtık pırtık blucinler"i almak için kuyrukta.. Moda dediğimiz şey işte bu Ahmet!.

"Peki, semt pazarından mı, Gucci mi kim bilecek" mi diyorsun şimdi de.. "Sen biliyorsun ya.. Yetmez mi?." (Bu laf için de bana bir yazı daha yazdırman gerekmez, İnşallah!.)

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU