Oğul Biden'ın ABD siyasetini karıştıran iş bağlantılarına dair yeni bir fotoğraf ortaya çıktı

Hangi tarihte çekildiği bilinmeyen fotoğrafta Joe Biden'ın, Hunter Biden, eski Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve Kazak işadamı Rakişev'le birlikte poz verirken gülümsediği görülüyor

Soldan sağa: Kenes Rakişev, Hunter Biden, Joe Biden ve Karim Masimov (New York Post)

ABD'de Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın, oğlu Hunter Biden ve onun Kazakistanlı iş ortağı Kenes Rakişev birlikte çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Söz konusu kare, New York Post'un geçen hafta Hunter Biden'ın denizaşırı iş anlaşmalarını ayrıntılarıyla deşifre ettiği ifşaatın ve Rakişev'in ABD yatırımlarında aracı olması için oğul Biden'a para ödediğini iddia eden bir haberin ardından gündeme geldi.

Hangi tarihte çekildiği bilinmeyen fotoğrafta eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Hunter Biden, eski Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve Kazak işadamı Rakişev'le birlikte poz verirken gülümsediği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail gazetesinin geçen hafta paylaştığı bir haberde, Hunter Biden'ın Rakişev'le iş yaptığı iddiası ayrıntılarıyla ortaya konarken, bu işadamıyla düzenli olarak yemek yiyen oğul Biden'ın New York, Washington DC ve Nevada'daki işleri için yatırım imkanı peşinde koştuğu ileri sürülmüştü.

Habere göre Kazakistan'ın eski yönetimiyle yakın bağları olan Rakişev'in başının, Batılı iş ortaklarının, kendisinin 300 milyon dolarlık servetinin şeffaf olmayan kökenlerinin "mali bir sorumluluk" haline gelebileceğini anlamasıyla birlikte belaya girdiği belirtilmişti.

Fotoğrafın gerçek olup olmadığının henüz bağımsız bir şekilde doğrulanmadığını belirten New York Post, bununla birlikte Joe Biden'ın eski Başkan Barack Obama'nın yardımcısı olduğu dönemde oğul Hunter Biden'ın denizaşırı ticari çıkarları nedeniyle Biden ailesinin daha fazla mercek altına alınacağını vurguladı.

Öte yandan Hunter Biden'ın, Çin ve Ukrayna'dakiler dahil yabancı iş anlaşmalarını ortaya koyan e-postaların bulunduğu dizüstü bilgisayarın ABD Federal Soruşturma Dairesinin (FBI) elinde olduğu ileri sürüldü.

Üst düzey yetkililer Fox News'e yaptıkları açıklamada, Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemde, oğlu Hunter Biden'ın yaptığı uluslararası iş anlaşmalarında rolü olduğunu gösterdiği iddia edilen e-postaların olduğu bilgisayarın şu anda FBI tarafından incelendiğini söyledi.
 


New York Post gazetesinin 14 Ekim'de yayımladığı haberde, Biden'ın ABD başkan yardımcılığı sırasında, Hunter Biden'ın Ukrayna menşeli bir enerji firmasıyla ilişkilerine müdahil olduğu ve bu meseleyi soruşturan başsavcıyı görevden almaları için Ukrayna'ya baskı yaptığı iddia edilmişti.

E-postalarda, Hunter Biden'ın aylık 50 bin dolar maaşla yönetim kurulu üyesi olduğu Burisma'nın yönetim kurulunda bulunan Vadym Pozharskyi'nin Mayıs 2014'teki bir e-postasında, Hunter Biden'a "Etkinizi, şirketimizin yararına nasıl kullanabilirsiniz?" diye sorduğu ortaya çıkmıştı.

Haberde, Hunter Biden'ın iddialara yanıt olarak o anda Katar'da olduğunu belirttiği ve "Burisma'ya yönelik resmi bir suçlama var mı?" diye sorduğu ifade edilmişti.

Pozharskyi'nin, 17 Nisan 2015'te Hunter Biden'a gönderdiği e-postada, Joe Biden'la tanıştığını anlattığı öne sürülmüştü. Bundan bir süre sonra da Biden'ın Burisma'yı soruşturmak isteyen başsavcıyı görevden aldırdığı iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, AA

DAHA FAZLA HABER OKU