The Walking Dead: Peder Gabriel’in Rosita’ya mesajı ne anlama geliyor?

Dizinin korkak pederi, artık Rosita'ya aşık bir lider haline geldi

Gabriel çizgi roman serisinde ölse de dizide yer almaya devam ediyor (AMC)

*UYARI: Spoiler içerir*

Seth Gilliam’ın hayat verdiği Peder Gabriel, The Walking Dead’in (TWD) 10. Sezon 16. bölümünde, Rosita’ya (Christian Serratos) özel bir mesaj iletti. Ancak izleyiciler, bu mesajın yani “yarım portakal”ın ne anlama geldiğini anlamamış olabilir.

İkili, uzun zamandır yakındı. Rosita, Negan’ı (Jeffrey Dean Morgan) öldürmeyi takıntı haline getirdiği zamanlarda, Gabriel'le vakit geçirince biraz rahatlıyordu. Rosita'yla Siddiq’in (Avi Nash) çocuğu olduğu zaman bile epey samimilerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftin ilişkileri, Whispererlar'la (Fısıldıyanlar) devam eden çatışma sırasında sallansa da, birbirlerine oldukça güçlü duygular besledikleri açıktı. Rick’in bir helikopterle götürülmesiyle Peder ve Rosita arasındaki romantik ilişki başladı.

Nisan’da yayımlanması planlanan ancak pandemi sebebiyle ekime sarkan 16. bölüm, sezon finali olması gerekirken AMC’nin sezona 6 bölüm daha eklemesiyle bu özelliğini yitirdi.

Screenrant'ın haberine göre, bu bölümde Gabriel, hayatta kalanların lideri haline geldi. Savunma hattı düşmek üzereyken, Peder hattı terk etmedi ve hayatı pahasına savaştı.

Ancak Gabriel, geriye kalan Whispererlar'la savaşmadan önce de Rosita’ya ne kadar değer verdiğini ona göstermek istedi. Judith’i savaş alanından uzaklaştırmadan hemen önce onun Rosita’ya “eres mi media naranja” demesini rica etti.

Birisine onu ne kadar sevdiğini anlatmak için kullanılan “eres mi media naranja”, "sen benim diğer yarımsın" anlamına gelen İspanyolca bir deyim. Gabriel’in, Judith’e (Cailey Fleming) bunun anlamını açıklamaması da çiftin arasında olanlar hakkında ipucu verdi.

Bu mesaj ayrıca, Gabriel’in kendisini gerektiğinde feda edebileceğini de gösterdi. Diziye katıldığı ilk zamanlarda korkak tavırlar sergileyen Peder, zamanla ekibin en saygın karakterlerinden biri haline geldi.

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU