Ruhani: ABD'nin başına gelecek kişi, İran'a karşı teslim olmak zorunda

Ülkesine yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin konuşan Ruhani, "Çin ve Rusya dostlarımızdır, fakat düşmanın safında yer almak zorunda kaldılar. Şimdi ise İran, Rusya ve Çin'in yanında yer almasını sağladı" dedi

Fotoğraf: AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bakanlar kurulu toplantısı sonrası ülkesinin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a yönelik silah ambargosunu kaldırmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ruhani, ülkesinin artık silah alıp satmakta özgür olduklarını vurguladı.

ABD'nin yıllarca İranlıları haklarından mahrum bırakmak için çabaladığını belirten Ruhani, "Ne kadar silah alıp satacağımız önemli değil, asıl mesele hakkımıza ulaşmış olmaktır. Zor şartlarda yaşayan ve ekonomik baskılara maruz kalan halkımız dünyada elde ettiğimiz kazanımları da bilmelidir" dedi.

"ABD'de iş başına gelecek kişi, İran'a karşı teslim olmak zorunda"

Avrupa Birliği ülkelerinin yanlarında yer alacağı şartları oluşturduklarını savunan Ruhani, şöyle devam etti:

ABD yalnızlaştı ve tek başına kaldı, kimse onu savunamadı. ABD'de kimin ve hangi partinin kazanacağı bizim için önemli değildir. ABD'de iş başına gelecek kişi, İran'a karşı teslim olmak zorunda.

Önceki yıllarda İran dostu ülkelerin bile kendilerini savunamadığını söyleyen Ruhani, "Çin ve Rusya dostlarımızdır, fakat bizi savunamadılar ve düşmanın safında yer almak zorunda kaldılar. Şimdi ise İran, Rusya ve Çin'in yanında yer almasını sağladı" ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU