İtalya Spor Bakanı Spadafora: Serie A'nın tamamlanacağından emin değilim

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Serie A'daki Kovid-19 vakalarına rağmen maçların devam ettiğini ancak ligin tamamlanıp tamamlanamayacağından emin olmadığını söyledi

İtalya Spor Bakanı Spadafora, Cristiano Ronaldo'nun, 14 Ekim'de ambulans uçakla Torino'ya dönerek protokolleri ihlal ettiğini savunmuştu / Fotoğraf: Reuters

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, LA7 kanalında katıldığı bir programda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka artışlarının gölgesinde devam eden İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) geleceği ve Juventus'un Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'ya dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Spadafora, Serie A'nın oynandığını ancak ligin sonunun getirilip getirilemeyeceğinden emin olmadığını, lig yönetiminin alternatif planları düşünmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu yapılabilir. Ancak sonuna kadar gidilebilir mi bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 salgını dolayısıyla özel bir durumun yaşandığına dikkati çeken ve kurallardan taraf olduğunu da sözlerine ekleyen Spadafora, şöyle konuştu:

Serie A Lig Yönetimi de bunun farkında olmalı ve şimdiden bir 'B Planı' ya da 'C Planı' düşünmeli. Bu, farklı bir yıl ve diğer sektörlerde de olduğu gibi nasıl gideceğine yönelik kesin bir bilgimiz yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Büyük oyuncular kendilerini her şeyin üstünde sanıyorlar"

Juventus’un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun ay başında ülkesinin milli takım kampına Kovid-19 yönergelerini ihlal ederek gittiği görüşünü savunan Spadafora, yıldız oyuncu ile ilgili şu eleştiriyi yaptı:

Bu nesnel bir gerçeklik. Öyle ki Torino Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuya ilişkin soruşturma başlattı. Bu büyük oyuncular, kendilerini her şeyin üstünde sanıyorlar. Bütün kulüp başkanları kurallara uymalı ve iyi örnek olmalılar. Futbol dünyası kurallardan muaf değil.

Ne olmuştu?

UEFA Uluslar Ligi maçları için milli takım kampında bulunan Portekizli futbolcu Ronaldo'nun 13 Ekim’de Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmişti.

Cristiano Ronaldo'nun, 14 Ekim'de ambulans uçakla Torino'ya dönmüş ve bu olay ülkede tartışma konusu olmuştu.

Spadafora, katıldığı bir radyo programında, "Ronaldo'nun Portekiz'e gidip gelirken protokollere uymadığını mı düşünüyorsunuz" şeklindeki soruya, şu yanıtı vermişti:

Evet, tam olarak böyle düşünüyorum. Eğer yerel sağlık makamlarından herhangi bir izin yoksa, yaşananlar bu anlama geliyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU