Yeni Şafak yazarı: Erdoğan, Kıbrıs üzerinden Türkiye’yi kuşatma ve işgal projelerini yerle bir etti

“Akıncı’nın Cumhurbaşkanı makamını kaybetmesi Kıbrıs ve Türkiye açısından ülke güvenliği ile eşdeğerdir”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Mustafa Akıncı’ya Ersin Tatar’ın kazandığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında yazdı. Orakoğlu, Tatar’ın seçilmesiyle “Türkiye’yi kuşatma ve işgal projesinin boşa çıktığını” savundu.

Orakoğlu, bugünkü köşe yazısında “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açık bir şekilde Tatar’ı desteklemesinin bu hayırlı sonuçta etkili olduğunu söylememize bile gerek yok sanırım” dedi.

Orakoğlu, şu görüşlerini dile getirdi:

Cumhurbaşkanımız Erdoğan Emperyalist güçlerin gelecek 50 ve 100 yıllık stratejilerini Kıbrıs üzerinden şekillendirerek Türkiye’yi kuşatma ve işgal projelerini yine yerle bir etmiş bulunuyor. Özellikle kendi ülkesinin çıkarlarını devamlı olarak göz ardı eden Türkiye karşıtı ve düşmanlarıyla işbirliği yapan Akıncı’nın Cumhurbaşkanı makamını demokratik bir seçimle kaybetmesi Kıbrıs ve Türkiye açısından ülke güvenliği ile eşdeğerdir. Zira Mustafa Akıncı Kıbrıs’ta Türkiye’nin silah hakkı olan Garantörlüğünü de sorgulamaya açmış Türkiye’nin yerine İngiltere ve Yunanistan’ın da dahil olduğu ortak bir gücün Kıbrıs’ta konuşlanmasını teklif edebilmiş KKTC Cumhurbaşkanlığına layık olmayan bir Rum muhibbi kişiliktir!

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU