Bekir Coşkun’un cenazesi Ankara’dan memleketi Şanlıurfa’ya uğurlandı

Hayatını kaybeden gazeteci yazar Bekir Coşkun için Ankara’da cenaze namazı kılındı. Coşkun’un cenazesi, toprağa verilmek üzere, memleketi Şanlıurfa'nın Tülmen köyüne götürüldü

Fotoğraf: AA

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci yazar Bekir Coşkun için Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılındı. 

Törende, Bekir Coşkun'un eşi Andree Coşkun ile kardeşi Haluk Coşkun, taziyeleri kabul etti. 

 

20201020_2_44926885_59047408.jpg
Fotoğraf: AA

 

Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce ile Bekir Coşkun'un mesai arkadaşları ve meslektaşları katıldı. 

Cenaze namazında Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Aksakal, Muharrem İnce ve diğer partililerle saf tuttu. 

Namazın ardından alkışlarla araca taşınan Bekir Coşkun'un cenazesi, toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Şanlıurfa'nın Tülmen köyüne götürüldü. 

 

EkpFM0mXEAErGuN.jpg
Fotoğraf: Twitter 

 

Gazetecilikte 46 yıl  

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Coşkun, Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın Gazetesi'ne geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah Gazetesi'nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993'te Hürriyet Gazetesinde geçti.

Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrıldı. 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Ancak referandumda AK Parti hükümetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü ifade eden Coşkun'un işine 20 Eylül 2010'da son verildi. Daha sonra Cumhuriyet gazetesine geçen Çoşkun 14 Mart 2013 tarihinden bu yana Sözcü gazetesi kadrosunda köşe yazarı olarak yer alıyordu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU