Bir yıl içinde bir kez satılıp, bir kez geri alınan, bir defa da konkordato ilan eden TEMSA için yapılandırma süreci tamamlandı

Mayıs 2019’dan bu yana önce Sabancı Grup tarafından İsviçreli bir firmaya satılan, daha sonra konkordato ilan eden, son olarak Sabancı’nın Skoda ile ortaklık yaparak tekrar satın almak istediği TEMSA’nın finansalları için yapılandırma süreci sona erdi

Fotoğraf: TEMSA

2019 sonunda konkordato ilan eden daha sonra Sabancı-Skoda ortaklığı tarafından satın alınacağı duyurulan Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TEMSA), üretime devam etmesi için tüm engeller kalktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıldan bu yana ortaklık yapısı değişen ve finansal sıkıntılarla mücadele eden TEMSA’nın, Ziraat Bankası liderliğindeki bankalar konsorsiyumu ile devam eden Finansal Yeniden Yapılandırma süreci olumlu sonuçlandı. 

Sabancı Topluluğu ve Skoda Grubu yöneticilerinin konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde sözleşme imzalaması ve basın açıklaması yapması bekleniyor.

Ne olmuştu? 

2018’i 1 milyar liranın üzerinde ciroyla kapatan TEMSA, Sabancı Holding tarafından Mayıs 2019’da True Value Capital Partners'a satılmıştı.

11 Aralık 2019’da üretimini 12 gün kadar durdurma kararı alan Temsa, 13 Aralık’ta resmi bir açıklama yapmış, vadesi henüz dolmamış kredilerin ödemesini erkene çeken bankalardan anlayış beklediklerini belirtmişti.

25 Aralık’ta ise şirket geçici konkordato ilan etmiş ve “Şirketimiz yurt dışında büyük başarılara imza atılan bir dönemde gerçekleşen bu beklenmeyen hacizler neticesinde üretimi durdurmak mecburiyetinde kalmıştır. Bunun sonucunda yurt içinde ve yurt dışında alınan siparişleri ve taahhütleri yerine getirememe noktasına gelinmiştir. Elli yılda büyük emeklerle kurulan küresel bir Türk markasının, yeniden oluşturulmasının büyük emek ve zaman alacak güven kaybına uğraması kaçınılmazdır” açıklamasını yapmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020’nin başında “TEMSA hakkında kısa sürede güzel haber alacaksınız” demesinin ardından Sabancı Holding ve Skoda, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptıkları açıklamada TEMSA’yı yüzde 50-yüzde 50 hisseyle satın almak için iyi niyet mektubu imzalandığını duyurmuştu.

Türkiye ve ilgili ülkelerde Rekabet Kurumlarına yapılan başvuruların olumlu sonuçlanması üzerine Sabancı Holding ve Skoda Transportation firmanın ana hissedarları haline geldi.

1987'den bu yana Adana’daki 510 bin metrekarelik tesiste üretim yapan Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU