Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson: ABD seçimlerinden bir gün önce Dünya'ya göktaşı çarpabilir

Göktaşının hasar verecek kadar büyük olmadığını söyleyen astrofizikçi, "Dünya’nın sonu 2020’de gelirse bu, evrenin suçu olmayacak" dedi

Astrofizikçi, 1996'dan beri Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'ne ait Hayden Planetaryumu'nu yönetiyor (AP)

Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, ABD Başkanlık Seçimlerinden bir gün önce Dünya’ya göktaşı düşebileceğini söyledi. Ancak buzdolabı çapındaki göktaşı ciddi bir hasar yaratacak kadar büyük değil.

Ünlü astrofizikçi, 2018VP1 diye bilinen göktaşının saatte 46 bin km. hızla Dünya'ya doğru ilerlediğini ve 2 Kasım'da gezegene isabet edebileceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cosmos: Bir Uzay Serüveni’nin sunucusu, Instagram’da paylaştığı bir gönderide “Asteroit, seçimlerden bir gün önce, 2 Kasım’da Dünya’ya isabet edebilir” diye yazdı.

Göktaşının hasar verecek kadar büyük olmadığını söyleyen astrofizikçi, “Dünya’nın sonu 2020’de gelirse bu, evrenin suçu olmayacak” dedi.

NASA da daha önce asteroidin Dünya’ya yöneldiğini duyurmuş ama çarpışma ihtimalini yüzde 1’den daha az olarak belirlemişti.

Uzay ajansı, "Şu anda gezegenimizin atmosferine girme ihtimali yüzde 0,41. Ancak girseydi de son derece küçük olduğu için parçalanacaktı" açıklamasında bulundu.


Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU