Vikings: Gerçek Floki nasıl ölmüştü?

Sevilen karakterin Vikings'in 5. sezonunda öldüğü düşünülse de Floki gerçekte çok farklı bir biçimde hayata gözlerini yummuştu

Hayranlardan bazıları Floki'nin son sezonun kalan bölümlerinde yeniden ekrana geleceğini düşünüyor (History Channel)

Vikings dizisinin sevilen karakteri Floki’nin kaderi henüz bilinmiyor ve dizinin pek çok hayranı karakterin son bölümlerde geri dönmesini umuyor. Ancak bazıları da karakterin mağarada öldüğüne ikna olmuş görünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peki Floki gerçekte nasıl öldü?

Floki bir tekne yapımcısıydı ve tuhaf kişiliği onu dizide özel kılıyordu. Floki, Ragnar’a çok yakın olsa da duygusal açıdan sorunlu bir karakteri vardı. 5. sezonda Asgard olduğuna inandığı İzlanda’ya demir atan Floki, aklındaki sorulara yanıt bulmak için Helheim’a açılan kapı olduğunu düşündüğü mağaraya gitti. 

Ancak içeri girdiğinde bir Hıristiyan haçı bulur ve mağaranın o anda patlayan bir volkanın içinde olduğunu fark eder. 

Ragnar’ın kendisi gibi dizideki diğer karakterlerin aksine Floki gerçek bir kişilikten esinlenmişti ancak dizinin yaratıcısı Michael Hirst ve ekibi karakteri yaratırken özgür davranmıştı. 

 

 

Screen Rant'in haberine göre karakter, İzlanda’ya kasıtlı olarak yelken açan ilk Viking denizci Hrafna-Flóki Vilgerðarson’a dayanıyor. Ancak dizinin aksine yolculuğunda Floki’ye ailesi de eşlik ediyor. Burada bir takım sorunlar yaşadıktan sonra Floki Norveç’e geri dönüyor. Ve İzlanda’nın değersiz olduğuna inansa da geri dönerek ölene kadar orada yaşıyor. 

Ancak Floki’nin hayatında aktif bir volkanın içindeki mağaraya dair hrhangi bir detay söz konusu değil. 

Floki’nin dizideki ölümü henüz doğrulanmamış olsa da geri dönebileceğine dair hala umut var gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU