İspanya'da iki maç Kovid-19 nedeniyle ertelendi

İspanya'da sporcularda tespit edilen koronavirüs tanılarından dolayı basketbol ve futbolda birer maç ileri bir tarihe alındı

Fotoğraf: AFP  / (Arşiv)

İspanya 1. Basketbol Ligi'nde bugün oynanması gereken Bilbao Basket-Real Madrid maçı, Real Madrid oyuncularından Fabien Causeur'un Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı ileri bir tarihe alındı.

Real Madrid'in 4 Ekim'de deplasmanda Herbalife Gran Canaria ile oynaması gereken lig maçı da Kanarya Adaları takımındaki bir sporcuda Kovid-19 tespit edilmesinden dolayı ertelenmişti.

2. Lig maçı da ertelendi

İspanyol futbolunda salgından dolayı ertelenen ilk maç ise 2. Lig'deki Alcorcon-Ponferradina oldu.

Alcorcon'da 4 futbolcunun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı bugünün programında olan maç için erteleme kararı çıktı.

İspanya'da 1 günde 15 bin yeni vaka

İspanya'da koronavirüs salgınında son 24 saatte 15 bin 186 yeni vaka tespit edildi. İspanya Sağlık Bakanlığı ülkede son 24 saatte 15 bin 186 yeni Kovid-19 vakası tespit edildiğini belirterek toplam vaka sayısının 936 bin 560'a çıktığını açıkladı. Bakanlık ayrıca Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının son 24 saatte 222 artarak 33 bin 775'e çıktığını duyurdu.

Salgının en yoğun görüldüğü başkent Madrid'de olağanüstü hal devam ederken, Navarra, Aragon, Rioja, Castilla y Leon ve Katalonya'da yeni vakalardaki artışı durdurmak için ek önlemler uygulanıyor.
Katalonya'da sadece paket servis için açılmasına izin verilen bar ve restoranların çoğu kepenk kapattı.

Sağlık Bakanı İlla: Pandeminin etkisi kış döneminde daha fazla olacak

Ülkenin Sağlık Bakanı Salvador İlla, bir radyoya yaptığı açıklamada, pandeminin kış döneminde etkisinin çok daha fazla olacağını vurgulayarak, "Aşı veya tedavi bulunana kadar çok zor aylar bizi bekliyor. Temkinli hareket ederek, en iyi şartlarda kışa girmeliyiz. Normal bir Noel dönemi (aralık ayının son haftası) olmayacak. Kısa periyotlarda yeni ek önlemler alınacaktır" ifadesini kullandı.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU