Koronavirüs tedavisi gören Muhittin Böcek’in durumu hala kritik

Kovid-19’a yakalanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 7 Eylül’den beri yoğun bakımda

Fotoğraf: Twitter / Muhittin Böcek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in durumunun kritik olduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediyeden yapılan açıklamada 17 Ağustos’ta Kovid-19’a yakalandığını duyuran ve uzun bir süredir yoğun bakımda olan Böcek hakkında şunlar kaydedildi:

Sayın Böcek’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Verilen mekanik destekler aşamalı olarak azaltılmaya çalışılmaktadır. Son 24 saat içerisinde olumlu gelişmeler olmakla birlikte durumu kritikliği korumaktadır.

Böcek, sosyal medya hesabından 17 Ağustos'ta yaptığı paylaşımla Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarıda bulunmuştu. Hastanede takibi yapılan Böcek, sağlık durumu kötüleşince 7 Eylül'de yoğun bakım ünitesine alınmış, 24 Eylül'de de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle solunum kaslarında sorun oluşan Böcek'e daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açılması) uygulanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU