Reuters: Türk istihbaratı, Birleşik Arap Emirlikleri’ne çalışan bir casusu yakaladı

Reuters’ın üst düzey bir Türk güvenlik yetkilisine dayandırdığı iddiaya göre Türk istihbaratının yakaladığı kişi suçunu itiraf etti. Bu kişiyle bağlantılı birçok BAE görevlisi de ismen deşifre edildi

Fotoğraf: Reuters

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında bir süredir gergin olan ilişkilerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İddiayı gündeme getiren Reuters, Türkiye'deki Arap muhalifler hakkında bilgi toplayan bir ajanın yakalandığını öne sürdü.

Reuters açıklamayı ismini açıklamadığı üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdı.

Reuters’in iddiasına göre yetkili, yakalanan kişinin suçunu itiraf ettiğini öne sürerek, "Şahıs, Türk makamlarına birçok belge teslim ederek BAE servisiyle bağlantısını kanıtlamıştır. Türkiye’ye başka bir Arap ülkesinin pasaportuyla gelen şahıs, yıllar boyunca Arap muhalif gazeteci ağlarına sızdı" dedi. 

Yetkili, ayrıca yakalanan kişiyi BAE servisi adına yöneten birden çok görevlinin de ismen deşifre edildiğini de öne sürdü.

Reuters, haberin yazım sürecinde konuyla ilgili bilgi almak üzere BAE yetkililerine ulaşılamadığını da kaydetti.

Geçen yıl da BAE için çalıştıkları iddia edilen iki kişi yakalanmıştı

2019 yılında İstanbul Esenyurt'ta BAE için casusluk faaliyeti yürüttüğü iddia edilen iki yabancı uyruklu kişi yakalanarak,  "siyasi ve askeri casusluk" ve "uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanmıştı.


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU