İçişleri Bakanı Soylu Rabia Naz'ın babasını aradı

Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Bakan Soylu'ya istifa çağrısı yapmıştı

Giresun'da 12 Nisan 2018'de evlerinin önünde ağır yaralı olarak bulunan 11 yaşındaki Rabi Naz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti

Şaban Vatan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda bu sabah İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. 

Vatan, konuşmada Bakan Soylu'nun kendisine, önceki akşam bir televizyon kanalında söylediklerinin olayın üstüne örtmeye çalışmak anlamına gelmediğini belirttiğini ifade etti.  

Şaban Vatan, İçişleri Bakanı'nın Rabia Naz'ın ölüm sebebinin araştırılmaya devam edileceği taahüdü verdiğini de belirtti.

Rabiz Naz'ın babası Vatan, Bakan Süleyman Soylu ile yaptığı 2 saatlik telefon konuşmasının ardından şu tweet'leri paylaştı:

 

 

Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma akşamı Habertürk TV'de katıldığı bir televizyon programında, "Babasıyla kaç defa görüştüm. Birisi bana dedi ki, 'Orada hatırlı bir kişi sayesinde bu çocuk öldü. Bu çocuğun ölümünü sizin emniyet teşkilatı dahil olmak üzere işbirliği yaparak o çocuğun ölümünü düşme olarak gösterildi.' Ben müfettiş görevlendirdim. Hem mülkiye hem de polis müfettişi. Bunu ilk kez söylüyorum kamuoyunda. Defalarca gittiler. Vallahi bir şey bulamadık. Eğer öyle bir şey olsaydı hemen görevden alacaktım. Ortada adli tıp da dahil olmak üzere böyle bir şey bulamadık” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Şaban Vatan, İçişleri Bakanı'nın bu sözlerine tepki göstererek Süleyman Soylu'yu istifaya davet etmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU