Hayvanat bahçesinde olaylı gece: 21 yaşındaki lemur kaçırıldı

Kaliforniya hayvanat bahçesinden iki yılda ikinci kez bir lemur çalınıyor

Maki, çarşamba gecesi kaçırıldı (San Francisco Zoo & Gardens)

Yetkililer, 21 yaşındaki lemurun, San Francisco Zoo & Gardens'dan (San Francisco Hayvanat ve Botanik Bahçesi) çarşamba gecesi çalındığını söyledi.

Bakıcılar perşembe sabahı hayvanat bahçesini ziyarete açmaya hazırlanırken halka kuyruklu lemur Maki'nin kaybolduğu keşfedildi.

Hayvanat bahçesinin hayvan davranışları ve sağlığından sorumlu başkan yardımcısı Dr. Jason Watters, "Lemurların sevimli hayvanlar olduğunu anlıyoruz ama Maki nesli tükenmekte olan ve özel bakıma ihtiyaç duyan bir hayvan" dedi.

Halktan, onun dönmesine yardımcı olmasını istiyoruz.

Dr. Watters, şunları ekledi:

En yaşlı lemurlarımızdan biri olan Maki'nin özel bir perhize ihtiyacı var. Buradaki 19 lemur arasında, Maki 16,7 yıllık ortalama yaşam süresini aştı. Ama aynı zamanda en yavaş lemurlardan biri ve muhtemelen onun yakalanması en kolay lemur olduğuna inanıyoruz.

Müfettişler, lemur kafesine zorla girildiğine dair kanıt buldu ve olay yerinde başka kanıtlar için inceleme yapıp halktan ipuçları istedi. Daha sonra, soruşturmaya yardımcı olmak için halka kuyruklu lemurun fotoğrafını dağıttı.

Lemurlar, Madagaskar'a özgü ve nesli tükenmekte olan türler listesinde yer alıyor.

Hayvanat bahçesinin internet sitesine göre, San Francisco Zoo & Gardens, ABD'deki en büyük açık hava lemur yaşam alanlarından biri olarak kabul ediliyor ve bu hayvanın 7 farklı türünü barındırıyor.

İnternet sitesinde, "Konuklar, alanı çevreleyen göletin karşısından ağaçlardaki lemurlarla göz göze gelerek ya da yüksekteki tahta kaldırımdan aşağıya bakarak, lemurları birkaç gözetleme noktasından görebilir" yazıyor.

İki yıl içinde Kaliforniya'daki hayvanat bahçelerinden ikinci defa lemur çalındı.

2018'de, Kuzey Amerika'da esaret altında bulunan en yaşlı halka kuyruklu lemur, gece geç saatlerde Santa Ana Zoo'dan (Santa Ana Hayvanat Bahçesi) kaçırılmıştı.

Newport Beach şehrinden gelen zanlı Aquinas Kasbar, 90 gün hapis cezasına çarptırılmış ve hayvanat bahçesine de 8 bin 486 dolar (yaklaşık 67 bin TL) ceza ödemesine karar verilmişti.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU