Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan sabır tavsiyesi veriyor

Ülke ekonomisinin kötüye gittiğini ve halkın temel geçim ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Türkiye adım adım Venezuela'ya doğru gidiyor" dedi

Fotoğraf: Saadet Partisi basın ofisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, Kıbrıs'taki seçimlerde ikinci tura kalan adaylara başarılar diledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 2017 yılındaki bir TV programında "Rumlar'a toprak vermeliyiz" sözlerinin tekrar gündeme gelmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "Kıbrıs ile ilgili son zamanlarda duyduğumuz talihsiz açıklamalar hakkındaki üzüntümüzü de dile getirmek istiyorum.  “Rumlar'a toprak vermeliyiz” kabilinden yapılan açıklamalar ne yazık ki son derece yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Fakat bugün bu açıklamalara güya en sert şekilde tepki gösterenler 2004 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD'de Harvard Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlikte sorulan bir soruya;  ''Kıbrıs'tan belli bir oranda toprağı verebiliriz” demesini görmezden gelmesini anlamak mümkün değil. 

Bugün bizim dış politikadaki en büyük sıkıntımız dış politikada istikrarlı bir çizgi takip edemedik. AK Parti kuruluşundan beri 18 yıldır iktidarda. 18 yılda izelenen politikalara baktığınız zaman zik zaklarla dolu. Ne İslam alemine ne de dünyanın geri kalanına ciddi manada bir tutarlı tavır sergileyemediğimiz oldu.  Biz dış politikada sınıfta kaldık. Dün söylediğimiz her şeyi bugün inkar eder hale geldik. Kıbrıs’ta meydana gelen hadiselere dikkat edin. 

"Adaletin ışığı sönüyor"

Anayasa Mahkemesİ (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın sözlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "Adaletin ışığı sönüyor" dedi.

Karamollaoğlu, AYM üyesinin sözlerinin gündemi alt üst ettiğini belirterek, "Siz bir açıklamayı bırakın Anayasa hükmünü hiçe sayıyorsunuz. Anayasa bir karar veriyor yerel bir mahkeme ben buna uymam diyor. İhtilal olduğu zaman da zaten böyle bir durum meydana gelir" ifadelerini kullandı.

İhtilalin hukukun rafa kaldırılması demek olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Elinde gücü olanların iktidar olması demek, gücün hukuka üstün gelmesi demek" diye konuştu.

Karamollaoğlu, yerel mahkemenin, AYM’nin Enis Berberoğlu ile ilgili aldığı kararı uygulamamasını da "ihtilal" olarak nitelendirdi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Enis Berberoğlu kararı da buna bir uygulamadır. “Benim kanaatime göre suçludur, hapiste kalması icap eder, haklarının hiçbirisinin iade edilmesine gerek yok, AYM’nin kararı bana göre yok hükmündedir” dediniz mi anayasa yok demektir. İhtilal yapanlar önce anayasayı rafa kaldırmayı bir görev biliyorlar bunu unutmasın kimse. Bu askeri değil de sivil bir müdahale ise aynı hukuksuzluğu içeriyor demektir. Cumhurbaşkanı’nı Anayasa’nın açık hükümleri karşısında, AYM’nin aldığı kararları uygulamaya davet ediyorum. Düşünün Bugünkü AYM sistemini değiştirip Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemine uyduracağız diye düşünebiliyorlar. Ne olacak yani padişahlık olarak hükümdar her zaman anayasanın üstünde olacak böyle bir manayı kabul etmek mümkün değil ki! Siz, bir memlekete barış ve huzur getirmek istiyorsanız; hukuk, her zaman bütün güç sahiplerinin üstünde olmak mecburiyetindedir.

"Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan sabır tavsiyesi veriyor"

Türkiye'nin ekonomik olarak böyle devam edemeyeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Bugün yaklaşık dış borcumuz yaklaşık 450 milyar dolar, dolar kurundaki 2 liralık artış 900 milyar liraya tekabük ediyor. Dolar ve Euro kurundaki 1 kuruşluk artış, Türkiye’nin toplam dış borcunun TL karşılığını 4.3 milyar lira yükseltirken, bu meblağ 1 milyon 757 bin asgari ücretlinin 1 aylık maaşından daha fazla tutara karşılık geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Fakirlikte sabredin" sözlerine de tepki gösteren Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan millete fakirliğe sabretmelerini tavsiye ediyor.  Bir eli yağda bir eli balda olanın, kuruşu bilmeyenin, liralarla bile konuşmayanın, asgari ücretin ne olduğunu idrak etmeyenlerin böyle bir tavsiyede bulunması makul değil.  Karnını doyuramayan insana siz sabret diyorsunuz hangi mantık bu?

"Türkiye adım adım Venezuela'ya doğru gidiyor"

Halkın ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını ve temel geçim ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Açtığınız yaralar, bu kafa ile giderseniz 80 senede sarılamaz. Ülke adım adım “Venezuela’ya doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, ülkenin böyle giderse, bir kucak para ile bir paket tavuk alamaz hale geleceğini söyledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU