Trump Onur Günü'nde LGBTQ'nun adı yok

Pensilvanya'daki etkinliği Lara Trump ve Richard Grenell yönetecek

ABD Başkanı Trump, 2016'da Colorado'daki bir seçim etkinliğinde üzerinde "Trump için LGBT" yazılı gökkuşağı bayrağı taşımıştı (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası, Pensilvanya'daki Newton Meydanı'nda "Trump Onur Günü" etkinliği düzenleyecek. Ancak davetiyede gizemli bir biçimde LGBTQ topluluğundan hiç bahsedilmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SiriusXM sunucusu Michelangelo Signorile, ekran görüntüsünü Twitter'da paylaştığı etkinlik davetiyesini "gizli eşcinsel" şeklinde nitelendirdi. Signorile, "Ne 'gay' ne de 'LGBTQ' ifadesi geçtiğine, Trump'ın kendisinin etkinliğe dahil olmadığına ve her şeyin şifreli olduğuna" dikkat çekti: "

'Onur' gökkuşağı renkli harflerle yazılmış.

Salı günü düzenlenecek ücretsiz etkinliği Başkan Trump'ın gelini Lara Trump ve gay olduğunu açıkça belirten eski ulusal istihbarat direktör vekili Richard Grenell yönetecek. Davetiye ve LCV sayfasında bunun sadece bir "Trump Onur Günü" etkinliği olduğu ifade edilirken, etkinliğin özel olarak anlamı ve LGBTQ destekçileri için düzenlenip düzenlenmediği belirtilmiyor.

Başkan'ın kampanya web sitesinde, Trump'ın "görevdeki ilk gününden itibaren LGBT topluluğunu açıkça destekleyen tek Başkan" olduğu ve "tüm gay, lezbiyen, biseksüel ve transseksüel Amerikalıların sağlıklı yaşam ve refahını koruyan politika ve girişimleri" hayata geçirdiği iddia ediliyor.

Öte yandan Trump'ın LGBTQ hakları sicili pek göz kamaştırmıyor. GLAAD'ın (ABD'de LGBT sorunlarını takip eden bir sivil toplum örgütü-ç.n.) Trump Hesap Verilebilirlik Projesi'ne göre, Trump yönetimi LGBTQ haklarına yönelik 180'den fazla saldırı gerçekleştirdi. Trump, geçen sene cinsiyet, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı yasaklayacak Eşitlik Yasası'na karşı olduğunu açıklamıştı.

"Trump Onur Günü", Senato Yargı Komitesi'nin Başkan'ın Yüksek Mahkeme adayı Amy Coney Barrett'in onay sürecine başlayacağı hafta düzenlenecek. Evlilik eşitliğine karşı doğrudan bir tehdit olmakla suçlanan Barrett, uzun süredir LGBTQ haklarının savunuculuğunu yapan ve bir süre önce hayatını kaybeden yargıç Ruth Bader Ginsburg'un yerini alacak.


 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU