Barlas: Ankara'daki devlet kurumlarının üyeleri kaşınırsa, bunların elektriği hemen kesilir

“Garip olan bunca yaşanılan acı ve tatlı deneyler sonunda bile bir yüksek yargıcın kendi toplumunun davranışlarını tahlil edecek yeteneğe sahip olmamasıdır...”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın, "Işıklar yanıyor" şeklindeki mesajını değerlendirirken "Artık biliyoruz ki Ankara'daki devlet kurumlarının üyeleri kaşınır ve gece karanlığında ışıklarını yakarlarsa, bunların elektriği hemen kesilir” dedi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında AYM tartışmasıyla ilgili özetle şunları yazdı:

Bizde de "Işıklar yanıyor" kavramının askeri darbeleri hatırlattığını önceki gün bir Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medyadaki mesajı ile öğrendik... "Anayasa Mahkemesi'nin ışıkları yanıyor" şeklindeki mesaj eski Genelkurmay'ın ışıklarını akla getirdi. Bu mesaja karşı çeşitli kamu kuruluşlarından "Bizde ışıklar hiç sönmez" şeklinde cevaplar da geldi. Olayı Anayasa Mahkemesi de ciddiye almış olmalı ki, dün onlar da ışıklı mesajın Anayasa Mahkemesi'ni ilzam etmediğini açıkladılar.

Artık biliyoruz ki Ankara'daki devlet kurumlarının üyeleri kaşınır ve gece karanlığında ışıklarını yakarlarsa, bunların elektriği hemen kesilir. Garip olan bunca yaşanılan acı ve tatlı deneyler sonunda bile bir yüksek yargıcın kendi toplumunun davranışlarını tahlil edecek yeteneğe sahip olmamasıdır... Anayasa Mahkemesi bu aksaklık konusunda kendi üyelerine dönük eğitim çalışmalarına başlamalıdır.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU