Türkiye'nin Sırbistan'ı konuk edeceği maçta localara seyirci alınacak

TFF, A Milli Futbol Takımı'nın Sırbistan'ı konuk edeceği maçta localara yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınacağını bildirdi. Federasyon ayrıca lig ve kupa maçlarında kulüplerin alması gereken tedbirleri de açıkladı

TFF, A Milli Takımın Sırbistan ile oynayacağı maçta Türk Telekom Stadı'ndaki localara yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınmasını kararlaştırdı / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maçlara seyirci alınmasıyla ilgili ilk adımı attı.

TFF, A Milli Futbol Takımı'nın yarın Sırbistan'ı konuk edeceği UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçında loca alanlarına yüzde 50 kapasite oranında seyirci alınacağını açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Türk Telekom Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşma öncesinde çeşitli kararlar alındığı duyuruldu.

 

 

Buna göre, karşılaşmada TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla loca alanlarına yüzde 50 kapasite oranında seyirci alınabilecek.

Localara sadece TFF'nin davetlileri ve TFF Taraftar Kulübü üyelerinden oluşan biletli misafirler girebilecek. Stadyumda maç günü bilet satışı yapılmayacak.

UEFA kuralları gereği seyirciler toplu ulaşım ile stadyuma gelemeyecek.

Turnikelerde ateş ölçümü yapılacak, özel güvenlik yetkililerince seyircilere doldurtulacak "Epidemiolojik Form" ile girişler sağlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TFF'den kulüplere localara alınacak seyircilerle ilgili bilgilendirme

TFF, Süper Lig, alt ligler ve Türkiye Kupası maçlarında localara yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınmasına ilişkin de kulüplere genelge gönderdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig ve Misli.com 3. Lig kulüplerine, lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında localara yüzde 50 kapasitesi oranında seyirci alınmasına ilişkin bir genelge yolladı.

Federasyon, genelgeye göre Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

Locaların açık ve kapalı alanlarının tamamında güvenli mesafeye özen gösterilecek.

Localara girecek kişilerin ateş ölçümünün yapılacak. Ateşi 37.8 ve üzerinde olanlar stada alınmayacak. 

Localara girecek kişilerin tamamı maske kullanacak.

Localara yeteri kadar el antiseptiği konularak, el hijyenine yönelik tedbirlerin alınacak.

Misafir takım taraftarları localara alınmayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU