Game of Thrones'un Jamie'sinden Emilia Clarke'ın tecavüz sahnesi hakkında ilginç açıklamalar

Oyuncu, tartışma yaratan sahnenin karakterin yolculuğu için önemli olduğunu da ekledi

Game of Thrones'un ilk sezonunda Jason Momoa ve Emilia Clarke, tartışma yaratan tecavüz sahnesinde (HBO)

Game of Thrones yıldızı Nikolaj Coster-Waldau, Emilia Clarke'ın ilk sezondaki tecavüz sahnesinin oyuncu için "sert ve aşağılayıcı" olduğunu iddia etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmalı sahnede Clarke'ın karakteri Daenerys, yeni kocası Khal Drogo (Jason Momoa) tarafından tecavüze uğruyor. Dizide bu eylem, kurgusal Dothraki halkının geleneksel bir ritüeli olarak tarif ediliyor.

The Times'a konuşan Coster-Waldau, "Emilia için ilk sezonda o sahneyi canlandırmak, gerçekten sert ve aşağılayıcıydı çünkü karakterin yaşadığı şey korkunçtu" dedi.

Bununla birlikte aktör, sahnenin George R.R. Martin'in kitaplarına sadık kaldığını ve karakterin dönüşümüne yardımcı olduğunu ekledi. 

Aktör, "Ona tecavüz eden bir adama satıldı ama bunun üstesinden gelme biçimi de muazzam bir yolculuk, değil mi?" diye devam etti.

Mesela şunu iddia edebilirsiniz: Olduğu kişiye dönüşme biçimi, böyle korkunç şekilde yetiştirilmesinden kaynaklanıyor. Belki de bu, Daenerys'in tek çözümü neden her şeyi yakmakta bulduğunu açıklıyor. İşte hikaye anlatıcılığı bu ve çok da ilginç.

Clarke'ın kendisi de daha önce, bu sahneden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. 

Oyuncu 2016'da "Bunun neden yaptığını George R.R. Martin'e sorun çünkü bu onun sorunu" demişti.

Ama bundan sonra girdiği rızaya dayalı cinsel ilişkilerin dahiyane olduğunu düşündüm. Fiziksel olarak 'Bana bir daha tecavüz edemezsin' diyordu. 'Kontrol bende olacak ve sana daha önce hiç görmediğin bir şey göstereceğim.'

2019'da sona eren Game of Thrones, tecavüz tasvirleri ve kadınlara yönelik cinsel şiddeti bir anlatım aracı olarak kullanması nedeniyle sık sık eleştirilmişti.

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU