Netflix'in patronu Minnoşlar'ı savundu: Çok yanlış anlaşılan bir film

"2020 Amerika'sında hikaye anlatımını sansürlemeye dair tartışıyor olmamız biraz şaşırtıcı"

Minnoşlar filminin yönetmeni gelen eleştirilerle birlikte ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı (Netflix)

Netflix'in eş CEO'su Ted Sarandos, bazı izleyiciler tarafından "çok yanlış anlaşıldığını" söylediği "Minnoşlar" filmini savundu.

Deadline'a göre, Pazartesi bir endüstri etkinliği olan sanal Mipcom pazarında konuşan Sarandos, "Bu, özellikle ABD'de bazı izleyiciler tarafından epey yanlış anlaşılan bir film" dedi.

Sarandos, Minnoşlar'ın "açıklama gerektirmeyen" bir film olduğunu söyledi ve Avrupa sinemalarında "herhangi bir tartışma yaratmamasının" yanı sıra "Sundance'te çok iyi gösterilen" yapımı "çok kişisel bir ergenlik filmi" diye niteledi.

Netflix CEO'su ayrıca, "2020 Amerika'sında hikaye anlatımını sansürlemeye dair tartışıyor olmamız biraz şaşırtıcı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maïmouna Doucouré'nin yönettiği Minnoşlar, ön gösterimi Sundance Film Festivali'nde yapıldıktan sonra Eylül'de Netflix'te yayımlanmıştı. Yönetmen Doucouré, Sundance'te Dünya Sineması-Drama dalında Yönetmen Ödülü'nü kazanmıştı.

Film, Fransa'da yaşayan ve dans grubuna katılan 11 yaşındaki Amy'nin hikayesini anlatıyor. Amy çok geçmeden arkadaşlarıyla Senegal kökenli annesi ve büyükannesinden aldığı muhafazakar terbiye arasında kalıyor.

Filmin incelediği temalar arasında, kültürümüzün genç kızları haksızca ve uygunsuz biçimde cinselleştirmesi yer alıyor. Hem Netflix hem de Doucouré filmin bu kültüre yönelik bir eleştiri sunduğunu kesin olarak belirtti ve bu görüş, oyuncu Tessa Thompson da dahil birçokları tarafından yinelendi.

Buna rağmen Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz'un ve başka siyasetçilerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler, Minnoşlar'ı, kınamayı amaçladığı olguya katkıda bulunmakla suçladı. Teksas'ta bulunan Tyler Belediyesi'ndeki soruşturma kurulu geçen hafta Netflix'e filmi dağıtmaktan ötürü dava açmıştı.

Netflix sözcüsü o sırada The Hollywood Reporter'a şunları söylemişti:

Minnoşlar, küçük çocukların cinselleştirilmesine karşı toplumsal bir eleştiri. Bu, dayanaksız bir suçlama ve biz, filmin yanındayız.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU