Ahmet Hakan: Niye Kanal İstanbul’un halkoyuna sunulması gerektiğini savunuyorsunuz?

"Tayyip Erdoğan da Kanal İstanbul’u seçimden önce vaat etmemiş miydi? Halk da onu seçmemiş miydi? Böylece Kanal İstanbul, halktan geçer oy almış olmamış mıydı?"

Fotoğraf: AFP

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İstanbul’da yapılan peyzaj çalışmasının halkoyuna sunulması gerektiğine dair gelen eleştirilere yanıt verdi.

Hakan, dünkü köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) otoyol kenarlarında yer alan dikey bahçelerin kaldırılmasına yönelik kararı eleştirmiş, bu kararın halkoyuna sunulması gerektiğini öne sürmüştü.

Hakan, kendisine yönelik gelen eleştirilere bugünkü köşesinden yanıt verdi:

CHP taraftarlarından aldığım tepkileri sıralıyorum:

- Tabii ki sunulamaz.

- Onlar sunuyorlar mıydı ki?

- İsraf önlenecek diye mi rahatsız oldun?

- Kanal İstanbul, halka soruluyor mu?

- İmamoğlu vaat etmişti, seçildiğine göre sorulmasına gerek yok.

İyi. Peki. Tamam. Sormayın halka. Kafanıza göre takılın. Tamam, tamam. Seçilmeyi yeterli bulun. Tamam. Anladık. Yok aslında bir farkınız. Ama siz başka bir bankasınız.

Hükümet muhalifi olup da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu destekçisi olanların “Kanal İstanbul, halkoyuna sunulmalıdır” dediğini söyleyen Hakan, şunları yazdı:

Aynı kişiler diyorlar ki: İstanbul’un peyzajının halkoyuna sunulmasına gerek yok. Peyzaj için şöyle bir gerekçeleri var:Başkanımız bunu seçimde vaat etmişti. Halk da onu seçtiğine göre halka sorulmuş oldu. Yani halkoyuna gerek yok. İyi ama kıymetli arkadaşlar... Tayyip Erdoğan da Kanal İstanbul’u seçimden önce vaat etmemiş miydi? Halk da onu seçmemiş miydi? Böylece Kanal İstanbul, halktan geçer oy almış olmamış mıydı? Bu durumda sorarım size? Niye Kanal İstanbul’un halkoyuna sunulması gerektiğini savunuyorsunuz ki?

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU