Beki: Millet İttifakı dağılmadan iktidarın ülkeyi seçime götürmesi zor

“Millet İttifakı yerinde durduğu sürece de dengelerin iktidar lehine değişmesi mümkün görünmüyor”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, iktidarın CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nı dağıtmadan bir seçime gitmeyeceğini söyledi. Beki’ye göre bunun sebebi iktidarın Ankara ve İstanbul seçimlerindeki yenilgi gibi bir riski tekrar göze almak istememesi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Abdulkadir Selvi’nin dün kaleme aldığı kulisleri aktardı:

AK Parti ve MHP ayrı ayrı çalışıyor; siyasi partiler ve seçim yasalarında değişiklik teklifleri sonra birleştirilecekmiş... Abdulkadir Selvi, kulis bilgisi diye yazdı. Önümüzdeki dönem erken seçim senaryolarını daha çok konuşacağımız notuyla. Muhalefet de bastırmaya başladı. Babacan ve Kılıçdaroğlu, 2023’ten önce bir seçimi kaçınılmaz görüyor.

“Millet İttifakı, eli kulağında, kapıdaymış gibi sandıkların kurulmasını bekliyor” diyen Beki, şu görüşlerini aktardı:

Ekonomideki kötüleşmeler karşısında iktidarın daha fazla dayanamayacağı öngörüsünden hareket ediyorlar. Lafı bir kere konuşulmaya başladı mı cin şişeden çıktı demektir, seçim yapılmadan geri girmesi zor derler. Ama Millet İttifakı dağılmadan iktidarın ülkeyi seçime götürmesi de zor. Cumhur İttifakı, muhalefette çatlak meydana getirinceye dek sandığa direnecektir. Çünkü İstanbul ve Ankara’daki seçim yenilgilerinin tekrarlanma riskini almak istemeyecekler. Millet İttifakı yerinde durduğu sürece de dengelerin iktidar lehine değişmesi mümkün görünmüyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU