Kuşadası Belediyesi’nden pandemi hamlesi: Mars Kolonisi temalı turizm tesisi

Kuşadası Belediyesi, ilçede turizm çeşitliliğini artırmak için Mars Kolonisi konseptli tematik turizm tesisi kuracak

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle pandemi sonrası dönemin “yeni turizm anlayışına” uygun olarak hayata geçirilecek “Mars Colony” (Mars Kolonisi) adlı proje, Kuşadası Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında tanıtıldı. 

Dünya Gazetesi’nin haberine göre proje, Kuşadası’nın kuzeyindeki Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yer alan, mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait bir alan üzerine kurulacak. 

Projenin, Kuşadası’nın tanıtımına önemli katkı sağlaması ve kentin turist başına düşen harcama miktarını ve gayri safi milli hâsılasını arıtması bekleniyor. 

Kuşadası Belediye Meclisi tarafından detayları görüşülmek üzere İmar ve Şehircilik, Plan ve Bütçe ile Hukuk komisyonlarına sevk edilen proje, komisyon raporları doğrultusunda Belediye Meclisi’nde kabul edilmesi halinde ve yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yedi ay gibi kısa bir süre içerisinde Kuşadası’na kazandırılacak.

“Yeni dünyanın yeni turizm konsepti”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizm kentleri açısından pandemi sonrasında ortaya çıkacak olan “yeni dünyanın yeni turizm konsepti” içerisinde yer almalarının büyük önem taşıdığını belirtti. 

Günel, “Pandemi sonrası dönemde kitlesel bir özellik gösteren deniz-güneş-kum turizmi yerine Y ve Z kuşağının turizm anlayışı olarak kabul edilen, deneyime ve yeni keşiflere dayalı, belirli temalar etrafında şekillenen kaliteli bir turizm anlayışının ön plana çıkacağı ortada” dedi.

Geçmişte turizmin niceliği yani turistik faaliyetlere katılan kişi sayısı önemliyken yeni dünyada değişen turist profiline uygun olarak niteliği ön plana çıkmaya başladığına dikkat çeken Günel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Tematik bir turizm tesisi olarak planlanan Mars Colony projesinin yaşama geçirilmesi ile Kuşadası’nda niceliksel turizmden niteliksel turizme geçişin ilk adımı atılmış olacak. 

Turizmcilerimizi de heyecanlandıran bu proje, hiç şüphesiz ki pandemi sonrasındaki turizm algısı ile ilgili dikkatleri Kuşadası’na çekecek ve kentimize büyük bir değer katacak.


Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU