Trump koronavirüs geçirdikten sonra ABD Başkanlık seçimi anketi sonuçları ne oldu?

Kasım başındaki ABD Başkanlık seçimlerine sayılı haftalar kala anketlerde çok da değişen bir şey yok

Pek çok ankete göre ABD'deki başkanlık yarışında Biden önde (AFP)

Amerikan Washington Post gazetesi ve ABC News kanalının yeni yayımlanan ortak anket çalışmasına göre, 3 Kasım'daki ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump yüzde 42, rakibi Joe Biden'sa yüzde 54 oy alıyor. Liberteryen Parti'nin adayı Jo Jorgensen yüzde 2'de, Yeşil Parti adına yarışacak Howie Hawkins'se yüzde 1'de kaldı. 

Daha önceki anketlerde de benzer bir farkın olduğu düşünülürse, mevcut ABD Başkanı'nın hastalanmasının, Biden'la canlı yayında tartışmasının ve başkan yardımcılarının aynı şekilde boy ölçüşmesinin Trump'a bir avantaj sağlamadığı söylenebilir. Washington Post ile ABC'nin önceki aylardaki anketleri de Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti adayları arasında 12 puana yakın fark gösteriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin seçim sisteminde toplamda daha fazla oy almanın değil, eyaletleri kazanmanın önemli olduğunu göz önünde bulunduran araştırma, burada da Biden'ın önde olduğunu bildirdi. 

Washington Post'un haberleştirdiği ankete göre, seçmenlerin yüzde 45'i Trump'ı olumlu, yüzde 54'üyse olumsuz görüyor. Trump'ı beğenenlerin yüzde 90'ı yeniden seçilmesini isterken beğenmeyenlerin yüzde 93'ü Biden'ı desteklediğini söylüyor. 

Trump'ın koronavirüsle mücadelesi, katılımcıların yüzde 58'i tarafından başarısız görülüyor. ABD Başkanı, ekonomi konusundaysa yüzde 54 tarafından destekleniyor. 

Donald Trump'ın koronavirüs macerası da seçmenlere soruldu. 10 seçmenden 6'sı görevini sürdürebilecek kadar sağlıklı olduğunu söyledi. 

Araştırma, 6-9 Ekim tarihlerinde telefonla yapıldı. Rastgele seçilen bin 14 yetişkinin katıldığı ankette, oy vermesi muhtemel olanlarda yüzde 4 hata payı belirlendi. 


Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU