TFF'den seyirci kararı: Süper Lig ve kupa maçlarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve Türkiye Kupası müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınacağını duyurdu

Süper Lig'de Çaykur Rizespor-Ankaragücü maçı seyircili oynanacak ilk karşılaşma olacak / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Süper Lig ve Türkiye Kupası müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınacağını açıkladı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, federasyonun ilgili kurum ve kurullarla görüşerek değerlendirmelerde bulunduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermiştir.

 

 

Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve Misli.com 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulamanın milli maç arasından sonraki ilk hafta olan 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacağı kaydedildi.

Süper Lig'de seyircili oynanacak ilk müsabakada 17 Ekim Cumartesi günü Çaykur Rizespor'un Ankaragücü'nü konuk edeceği karşılaşma olacak.

Ne olmuştu?

TFF Yönetim Kurulu, 25 Ağustos 2020 tarihinde ekim ayından itibaren Süper Lig maçlarına stadyumların yüzde 30'una kadar seyirci alınmasına izin vermişti.

3 Eylül'de yeni bir karar alan federasyon, 2020-2021 sezonunun ilk devresinde lig maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verildiğini açıklamıştı.

 

 

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun 25 Ağustos'ta aldığı "ekim ayından itibaren Sağlık Kurulu'nun protokolleri doğrultusunda tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınması" kararı hatırlatılarak, şu değerlendirmede bulunulmuştu:

Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandeminin seyri ile T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın 02.09.2020 tarihli basın açıklamasında belirtilen Bilim Kurulu'nun görüşü dikkate alınarak, müsabakaların 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresinde seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Eylül'deki basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Futbolla ilgili olarak Bilim Kurulunda gündeme geldi. Bu dönemde belli bir döneme kadar belki ilk yarısı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Bunu söyleyebilirim. Yani seyircili olmaması, seyircisiz futbol müsabakalarının devam etmesi şeklinde Bilim Kurulunun önerisi var. Yaklaşımımız bu şekilde.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU