Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Azerbaycan'a gidersiniz anlarım ama Katar'a niye gidersiniz, anlamıyorum

CHP lideri, fotoğraf tartışmasına ilişkin “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten bir kişinin bu pozisyona düşmemesi gerek” ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde çekilen bir fotoğrafı eleştirmeyi sürdürdü.

“Bir şeyler talep etmeye gelen, o talebin kabul edilmesini isteyen ruh halini görüyorsunuz o fotoğrafta” diyen CHP lideri, “Gidecek başka yeri yok çünkü. Azerbaycan'a gidersiniz anlarım ama Katar'a niye gidersiniz, anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, KRT TV canlı yayınında, gazeteciler İnan Demirel, Yavuz Oğhan ve Akif Beki'nin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti ile CHP arasında tartışma konusu olan, Erdoğan’ın da Twitter’dan paylaştığı video ile yanıt verdiği “eğilme fotoğrafına” ilişkin açıklamalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, “İki taraf da oturup selamlama yapabilir. Öbür tarafta hiç böyle bir şey yok, sadece Erdoğan'da var. Kendine özgü selamı olabilir. Ama siz devleti temsil ediyorsunuz. Diplomasinin kuralları vardır. Katar'a para aramaya gidiyorsunuz zaten” dedi.

CHP lideri, eğilme tartışmasını ilişkin şunları söyledi:

Bir şeyler talep etmeye gelen, o talebin kabul edilmesini isteyen ruh halini görüyorsunuz o fotoğrafta. Gidecek başka yeri yok çünkü. Azerbaycan'a gidersiniz anlarım ama Katar'a niye gidersiniz, anlamıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın teslim olmuş hali beni rahatsız etti. Karşıdakinin hiç umurunda bile değil. Kolundan çekiyor hatta. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten bir kişinin bu pozisyona düşmemesi gerek.

Kılıçdaroğlu DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yaptığı toplantıda "Bakın bugün bir fotoğraf var. Erdoğan'ın onun önünde nasıl eğildiğini görüyorsunuz. Niye eğiliyor? Para için. Bu benim ağrıyor gidiyor" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP liderinin bu sözlerine AK Partili isimler tarafından tepki gelmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, fotoğrafın videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Dostlarınızla birlikte saldırdığınız Lider, Dünya 5’ten büyüktür diyerek bölgesel ve küresel dik duruşun sembolü" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Kılıçdaroğlu'nu kınamış ve “Kılıçdaroğlu’nun yaptığı muhalefet değildir” demişti.

Bahçeli’ye seçim çağrısı

Kılıçdaroğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Aç olan binlerce çocuk, çöp konteynerlerinden geçinen binlerce insan var. Ülke yönetilmiyor. Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli'ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki 'Yeter artık'... Türkiye'yi seçime götür. Sorumluluk sahibi insanlar bu ülkeyi yönetirler" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU