Putin’den insani nedenlerle Dağlık Karabağ’daki çatışmaların durdurulması çağrısı

Kremlin’den yapılan açıklamada, Aliyev ve Paşinyan ile Putin’in bir dizi telefon görüşmesi yaptığı hatırlatıldı. Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları 9 Ekim’de Moskova’ya davet edildi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ’daki tarafları, esir ve ölü takası amacıyla çatışmalara son vermeye çağırdı.

Putin ayrıca Dağlık Karabağ’daki çatışmalarla ilgili, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova’ya davet etti.  

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Putin’in bir dizi telefon görüşmesi yaptığı hatırlatılarak cenazelerin ve esirlerin değişimi için insani nedenlerle Dağlık Karabağ’daki çatışmaların durdurulması çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Davet tarihi 9 Ekim 

Açıklamada, “Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Rusya Dışişleri Bakanının ara buluculuğunda bu konularda istişarelerde bulunmak üzere 9 Ekim’de Moskova’ya davet ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Dağlık Karabağ'daki çatışmalar 27 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Ermenistan'ın ateşkes ihlaliyle başladı.

İhlal çatışmaya dönüştü ve iki taraf çok sayıda kayıp verdi.

Güney Kafkasya’da 4 bin 400 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Dağlık Karabağ, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki en büyük sorun olarak yıllardır çözüm bekliyor.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU