Fitch: Havayolu trafiği, pandemi öncesi seviyelere 2024 sonundan önce dönemeyecek

Fitch Ratings, havayolu trafiğinin, eskiden olduğu gibi devam etmesinin, 2021 ikinci çeyrek ile 2024 dördüncü çeyrek arası bir dönemde olabileceğini aktardı

Fotoğraf: Volodymyr Petrov

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgınından ağır darbe alan havacılık sektörünün, 2024’ün son çeyreğinden önce pandemi öncesi seviyelere dönemeyeceğini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamada hava trafiğindeki toparlanma hızının bölgelere, seyahat profillerine (tatil ya da iş amaçlı uçuşlar), hükümetlerin koyduğu seyahat kısıtlamaları ve destek modellerine göre değişiklik göstereceği ifade edildi. 

Yerel ve tatil amaçlı seyahatlerde daha hızlı toparlanma beklendiğini belirten Fitch, tamamıyla toparlanmanın 2021 ikinci çeyrek ile 2024 dördüncü çeyrek arası bir dönemde olabileceğini aktardı. 

Havaalanlarının performansına da dikkat çeken Fitch, “Havalimanlarının performansı havayolu şirketlerinin gücüyle bağlantılı ve ne yazık ki birçok şirket iflas ederken bazıları likidite sıkıntısı ile karşı karşıya” ifadelerine yer verdi. 

Bir başka derecelendirme kuruluşu Moody's'ten haziranda yapılan açıklamada da havayolu yolcu talebindeki ciddi durgunluğun 2021'de de devam edeceği belirtilerek, "Havacılık sektörü 2023'ten önce tamamen toparlanamayacak ve derin yapısal değişikliklerle karşı karşıya kalacak" denilmişti. 



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU