Marvel Sinematik Evreni'nin en etkili süper gücü kime ait?

Doktor Strange'in zaman bükme güçleri Zaman Taşı olmadan bile Marvel Sinematik Evreni'ndeki en kuvvetli süper güçlerden biri

Marvel Sinematik Evreni'nde Doktor Strange'i Benedict Cumberbatch canlandırıyor (Walt Disney Studios)

Marvel Sinematik Evreni’nde kötü karakterler ve kahramanlar okçuluktan gerçekliği değiştirmeye kadar bir dizi güce sahip. Bununla birlikte evrenin en büyük süper gücüne Stephen Strange’in sahip olduğu düşünülüyor.

Ancient One’ın himayesinde bir dizi şaşırtıcı hamle yapmasına yarayacak büyüleri ve daha da önemlisi zaman manipülasyonunu öğrenmişti. Screen Rant'in haberine göre bunun Marvel’ın neden en büyük süper gücü olduğu şu şekilde açıklanabilir:

Doktor Strange'de Strange Dormammu ve Karanlık Boyut'un Dünya'yı uğrattığı tahribatı, ölen karakterleri hayata döndürmek dahil olmak üzere geri çevirmeyi başardığında zaman bükmenin kıymetini kanıtlıyor. Ölüm üzerinde böyle bir güce sahip olmak hiçbir Marvel Sinematik Evreni karakterinin tek başına başarabileceği bir şey değil. Strange daha da ileri girip kendisini Dormammu'yla sonsuz bir zamansal döngüye hapsediyor, böylece Dormammu müritlerini alıp Dünya'yı yalnız bırakmayı özgürlüğüne kavuşma karşılığında kabul edene kadar defalarca öleceği bir kurgu yaratıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel Sinematik Evreni'nin geri kalanında zaman bükmeye denk hiçbir güç yok. Süper-güçlü veya süper-hızlı karakterlere kabalık etmek istemeyiz ama Kaptan Amerika, hatta İnanılmaz Hulk gibiler bile Scarlett Witch, Vision ve tabii ki Doktor Strange'inki gibi daha doğaüstü güçlerle baş edemez. Hatta Scarlett Witch başkalarının akıllarını kontrol etme becerisine sahip olsa da Strange zamanın kendisini değiştirebilir ve Sonsuzluk Savaşı'nın (Infinity War) sonunda olduğu gibi kendi "ölümüne" benzer istenmedik sonuçları durdurmasına gerek kalmaz. Eğer gücü bir şeye yetmezse zamanı basitçe geriye alarak hatalarını düzeltebilir. Bu onu basbayağı yanılmaz yapıyor.

Tabii gücün aslen Strange'in kendisinden değil, Zaman Taşı'ndan geldiğine dair bazı tartışmalar var ama zaman kontrolündeki ustalığıyla Taş'ın ve çoklu evrenin birlikte nasıl işlediğine dair bilgisi karakterin burada kilit taşlardan biri olduğunu gösteriyor. Thanos Zaman Taşı'nı ele geçirdiğinde taşın güçlerine erişimi vardı ama taşı Doktor Strange gibi çalışmamıştı ve onu Strange kadar iyi kullanamamıştı. Cagliostro Kitabı'nı çalışmış olması sayesinde Strange zaman kontrolünü tamamen anlıyor, hatta mevcut noktada zamanı kontrol etmek için Zaman Taşı'na dahi ihtiyacı olmadığı düşünülebilir. Doktor Strange'de, Strange'in Çoklu Evren içinde seyahat edebildiği ve Büyücüler'in kuantum bölgesine girmek için Sling Ring büyüsü kullanabildiğini görmüştük, bu da zamanı iradesi doğrultusunda şekillendirmesine olanak sağlıyor.

En önemlisi Doktor Strange'in başlarında olayın kahramanı harika bir cerrah olsa da küstah bir adamdan fazlası değil ama filmin sonu itibarıyla başka bir boyuttan gelen, daha önce görülmemiş habis varlıkları yalnızca zaman kontrol becerisiyle alt etmeyi başarıyor. Bu, sahip olduğu olağanüstü gücün bir göstergesi olduğu gibi kahramanların en güçlüsü olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca Strange'in gücü dışsal bir etkiye (Zaman Taşı ve Sling Ring büyüsü) bağımlı olsa da Marvel Sinematik Evreni karakterleri arasında gücünü Sonsuzluk Taşları gibi nesnelerden alan tek kahraman değil, dolayısıyla bu durum onun ağırlığını azaltmıyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU