Yeniden Refah Partisi: Ateşkes çağrısı Ermenistan işgalini korumaya yönelik sinsi bir adımdır

Yeniden Refah Partisi, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes çağrısı yapan Minsk grubuna tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, “Karabağ halen işgal altındayken ateşkesten söz edilemez” denildi

Azerbaycan'ın Karabağ'da sürdürdüğü operasyon 12'inci gününde sürüyor / Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Azerbaycan ve Ermenistan arasında koşulsuz ateşkes isteyen  AGİT Minsk Grubu’na tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada ateşkes çağrısı, “Azerbaycan Türkünü masa başı oyunlarıyla toprak tavizi verme konusunda zorlamaya yönelik sinsi bir gelişme” olarak değerlendirildi.

'Dağlık Karabağ halen işgal altındayken ateşkesten söz edilemez' denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ermenistan, Dağlık Karabağ ve Lâçin, Hocavend, Kelbecer, Ağdere, Ağdam, Cebrayil, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan gibi önemli yerleşim bölgelerini hala işgal altında tutarken koşulsuz ateşkesten söz etmek; Ermeni işgaline göz yummaktır. Bugün Dağlık Karabağ gerçeğine tarihsel olgu çerçevesinden bakmak ve çözüm…

Ermeni içsel politik örgüsü içerisinde kalarak Dağlık Karabağ’da  ‘çözümsüz çözüm’ anlayışlı bir ateşkes istemek, toprakları işgal altında olan Azerbaycan’ın haklı davasını görmezden gelmekten başka bir anlam taşımamaktadır.

'Paşinyan başarısızlığını örtmek için siyasi manevra yapıyor'

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın, “Biz ödün vermeye hazırız, Azerbaycan da taviz vermeye hazır olsun” sözlerinin siyasi bir manevra niteliğinde olduğu ileri sürülen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, bir yandan Yukarı Karabağ’daki hezimetin faturasını Türkiye’ye yüklemeye çalışırken,  diğer yandan, İstanbul’da kaçak olarak ikamet etmekte ve ara eleman olarak geçimlerini temin etmeye çalışan Ermenilerin durumunu görmezden gelmesi ise tamamen bir paradoks oluşturmaktadır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU