Hadislerin yer aldığı bir şarkıyı iç çamaşırı defilesinde kullanan Rihanna özür diledi

Rihanna, şarkının kısa süre önce gerçekleştirilen defileye dahil edilmesini "dikkatsiz bir hata" olarak nitelendirdi

Rihanna, iç çamaşırı tanıtımında kullandığı mankenlerle de dikkat çekmişti (AFP)

Ünlü şarkıcı Rihanna kısa süre önce düzenlenen iç çamaşırı defilesinde İslami bir hadis içeren şarkıyı kullandığı için eleştirilmesinin ardından özür mesajı yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma (2 Ekim) Savage X Fenty etkinliğinde modellere arka planda "Doom" adlı parça eşlik etti. Londralı yapımcı Coucou Chloe'nin şarkısı, Kıyamet Günü alametlerinden ve zamanın sonundan bahseden bir hadis içeriyordu.

NME'nin haberine göre internette oluşan tepkinin ardından Rihanna dün (6 Ekim), Müslümanlardan parçanın "tamamen sorumsuzca" kullanımından dolayı özür diledi.

Ünlü şarkıcı Instagram hesabında paylaştığı mesajda "Savage x Fenty şovumuzda kasıtlı olmasa da saldırgan, kocaman bir hataya dikkat çektikleri için Müslümanlara teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Daha da önemlisi, bu dürüst ama dikkatsiz hata için sizden özür dilemek isterim. Müslüman kardeşlerimizin birçoğunu incittiğimizi anlıyoruz ve bu beni inanılmaz derecede üzüyor.

Rihanna şöyle devam etti:

Tanrı'ya ya da herhangi bir dine karşı hiçbir saygısızlık yapmıyorum, bu yüzden şarkının projemizde kullanılması tamamen sorumsuzcaydı. Bundan sonra, böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını sağlayacağız. Bağışlayıcılığınız ve anlayışınız için teşekkürler, Rih.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Rihanna'yı defilelerinde hangi parçaların yer alması gerektiğine karar vermeden önce daha fazla araştırma yapmaya çağırdı. Kullanıcılardan biri, "Hadisler peygamberin kutsal sözleridir, Müslümanları yönlendirmek için kullanılır ve Kuran'dan sonra gelirler. Rihanna bunu bilmeliydi" diye tweet'ledi.

Diğerleriyse Rihanna'yı hadisin "saygısızca" kullanımı nedeniyle şiddetle eleştirdi.

Başka bir yerde Rihanna'nın bir hayranı şöyle yazdı:

Modellerinin hadisle dans etmesine izin verdiği için Rihanna'nın bir Müslüman olarak beni ne kadar hayal kırıklığına uğrattığını hiçbir kelime tarif edemez. Hadisler peygamberimizin kutsal sözleridir, onu öylece iç çamaşırı şovunuz için kullanamazsınız. İğrenç ve son derece saygısız.

 

Independent Türkçe, NME

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

DAHA FAZLA HABER OKU